Dörtyol’a Kültür Sarayı ve Teknoloji Fakültesi

Türkoğlu’ndan çifte müjde

Dörtyol’a Kültür Sarayı ve Teknoloji Fakültesi

Dörtyol’a Kültür Sarayı ve Teknoloji Fakültesi
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun, Dörtyol Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar ile birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’i MKÜ Rektörlük binasındaki makamında ziyaret etti.
MKÜ bünyesinde gerçekleştirilmekte olan projeler üzerine Türkoğlu’na brifing veren Güder, MKÜ yeni rektörlük binasının projesinin 1 hafta içerisinde tamamlanacağının ve MKÜ ana kampüsü içerisine yapılacak olan yemekhane için ihaleye çıkıldığının bilgisini verdi. İskenderun Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1.5 milyon TL katkısı ile İskenderun’a yapılması planlanan Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi için de ihale sürecine girildiğini belirten Güder, MKÜ Hastanesi için 70 hemşire istihdam edildiğini ve yeni KPSS atamaları ile de 20 hemşirenin daha istihdamının gerçekleştirileceğini açıkladı.
Dörtyol – Payas bölgesinde mevcut bulunan ağır sanayi tesislerinin ve insan kaynaklarının sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gayesiyle Dörtyol’da yapımı planlanan Teknoloji Fakültesi bünyesinde Enerji Sistemleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği’nin olacağını belirten MKÜ Rektörü Güder, bölge sanayicileri ile yapılacak istişare ve işgücü piyasası analizi neticesinde demir-çelik ve enerji alanlarında da farklı kariyer mesleklerin Teknoloji Fakültesi bünyesinde ikame edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Dörtyol’da yapımı planlanan Teknoloji Fakültesi’nin 2013 yılının tercih kılavuzlarında yer alması gerektiğinin altını çizen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; “MKÜ geleceğe yönelik bu büyük projeleri ve vizyon sahibi rektörü ile yakın zamanda varlığından sıkça söz ettirmeye aday elit bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dörtyol’umuz yakın zamanda fiziki mekân ve kadrolu elemanları ile Teknoloji Fakültesi’ne kavuşacaktır. Sanayimizin yeni teknolojileri kullanabilmesi ve üretim sırasında karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek nitelikli eleman yetiştirilebilmesi adına Teknoloji Fakültesi’nin bölgemizde büyük bir açığı kapatacağı aşikardır” dedi.
Rektör Güder, YÖK’ten Dörtyol Teknoloji Fakültesi için anabilim dallarının oluşturulması ile alakalı yazıyı beklediklerini ve bu yazının gelmesinin akabinde akademik ilana çıkacaklarının bilgisini verdi.
Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ile birlikte Dörtyol Kültür Sarayı’nın ihalesinin yapıldığının ve ihale şartnamesine göre 2012 yılının 12. ayında Kültür Sarayı’nın tamamlanacağının müjdesini vererek, Kuzuculu’da yeni bina tamamlanana kadar Dörtyol Kültür Sarayı’nın bir katının, Teknoloji Fakültesi’ne tahsis edileceğini belirttiler.
Mustafa Kemal Üniversitesi’nin sanayici ve toplumla iç içe oluşturduğu yönetim anlayışından ziyadesiyle memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkoğlu, Dörtyol’a Teknoloji Fakültesi’nin akabinde yeni bir fakülte daha kurulması noktasında çalışmalara başladıklarını belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.