TÜRK TIRLARININ MALLARINA EL KOYDULAR

Suriye’nin başkenti Şam’da Devlet Başkanı Beşar Esad’a ağır kayıplar verdiren muhalifler, Türkiye ve Irak sınır kapılarında da kontrolü ele geçirmeye başladı. Türkiye sınırındaki geçiş noktası Babel-Hava’daki tırların ateşe verildiği görüldü. AFP fotomuhabiri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nın Suriye tarafındaki kontrol noktası Babel-Hava’nın silahlı 150 muhalifin kontrolü altında olduğunu bildirdi.
AFP muhabiri, muhaliflerin, sınırda bekleyen Türk tırlarındaki mallara da el koyduğunu belirtti.
TÜRK TIRLARININ MALLARINA EL KOYDULAR
SINIRLAR İSYANCILARIN ELİNE GEÇTİ
Suriye’de Esad’a bağlı güçlerle muhalifler arasındaki çatışmalar devam ederken, Türkiye ile Suriye arasındaki bir sınır kapısının isyancıların eline geçtiği ileri sürüldü.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın karşısında bulunan Bab el Hava sınır kapısının isyancıların eline geçtiği belirtildi.
Adının Ebu Ali olduğunu söyleyen bir isyancı Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada gümrük binalarının ele geçirdiklerini söyleyerek “Ordu geri çekildi. Sınır bizim kontrolümüz altında. Zırhlı araçlarını geri çekiyorlar” diye konuştu.
Öte yandan Irak İçişleri Bakanı Yardımcısı Adnan El Esadi “Irak ile Suriye arasındaki tüm sınır kapıları ve karakollar Özgür Suriye Ordusu’nun eline geçti” açıklamasında bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.