KPSS neden Antakya’da yapılıyor?

Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz:
“KPSS neden Antakya’da yapılıyor?”
KPSS neden Antakya’da yapılıyor?Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz, sendika binasında düzenlediği basın toplantısıyla KPSS’nin merkez ilçe Antakya’da yapılmasını eleştirdi, ayrıca öğretmenler çocuklarının okul kayıt işlemlerinde mağdur edilmemesine işaret etti. KPSS’ye Hatay merkezde katılacak olan çevre illerden gelen bir adayın sınava katılabilmek için yaklaşık bir saat ile iki saat arasında yolculuk yapmak zorunda bırakıldığının altını çizen Başkan Altunsöz, “ Bu adayın hem zaman hem de maddi kaybına yol açmaktadır. Kaldı ki sadece İskenderun’dan KPSS başvurusu yapan aday sayısı 5000 civarındadır. Diğer ilçeleri de bu sayıya dahil ettiğimizde on binleri bulan bir sayı ile karşılaşmaktayız. Bu kadar adayı kendi ilçelerindeki okullarda rahatlıkla sınava tabi tutma olanağı bulunurken bu şekilde bir uygulama keyfiyettir, zulümdür. Kendi ilçesinde sınava alınmak yerine adayın il merkezinde sınava gireceği okula kadar geçireceği yolculukta başına gelecek her türlü olumsuzluklardan bu keyfiyeti dayatanlar mesul tutulmalıdır. Biz İskenderun Eğitim Bir-Sen olarak bu keyfiyetin bir an önce düzeltilmesini yetkililerden istiyoruz” diye konuştu. Başkan Altunsöz sözlerinin devamında ise “Daha önce yaşanan kopya nedeniyle sınava giren adaylar her sınava bu şüpheyle yaklaşmaktadır. Ancak ‘2012 KPSS’de kopya çekilmiştir’ diyebilmek şu an mümkün gözükmemektedir. Eğitim Bir-Sen olarak ÖSYM’nin yaptığı açıklamaları şimdilik yeterli görüyoruz. Konu savcılığa da intikal etmiştir” dedi.
Öğretmenler, kendi çocuklarını kendi okullarına kayıt ettirsinler
Şube Başkanı Hikmet Altunsöz açıklamasının sonunda ise “Tüm öğretmenler çalıştıkları okula yakın yerde oturma lüksüne sahip değildir. Hal böyle olunca çocuklarımızı kendi okulumuza kayıt ettirememekteyiz. Birçok meslek grubu kendi kurumunun özel imkânlarından faydalanırken biz öğretmenler hiçe sayılıyoruz. Bakanlığa tarafından hiçe sayılan biz öğretmenlere en azından kendi çocuklarını çalıştıkları okullara kayıt ettirebilme hakkının verilmesi ve yine öğretmen çocuklarına yönelik kreş açılmasını ilgililerden İskenderun Eğitim Bir-Sen olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikDAÜ İskenderun/HATAY Temsilcisi Kemal ÜNSAL
Sonraki İçerikGözcüler Fuarı full çekiyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.