Başarı tesadüfen olmaz!

Vali Lekesiz, üreticilerin sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu

“Başarı tesadüfen olmaz!”

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Yeni Sanayi Sitesi’nde mobilya üreticileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Başarı tesadüfen olmaz!
Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melik Kara, TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Karayolları 53. Şube Müdürü Murat Aydın, Marangozlar Odası Başkanı M. Ali Yapar ile mobilyacı esnafı katıldı.
Mobilya üreticisi Mehmet Derviş Öğretir ile Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Kanlı’dan, hangi tür mobilya üretildiği, hangi ülkelere ihraç edildiği, nitelikli eleman problemi yaşanıp yaşanmadığı, sektörün geleceğe dair hedefleri gibi konularda bilgi alan Vali Lekesiz, üreticilerin taleplerini de dinledi.
Hatay’ın ekonomisine ve istihdama yaptığı katkılardan dolayı esnafa teşekkür eden Vali Lekesiz, başarının tesadüfen olmayacağını, başarıda kendine güvenin, piyasa analizi yapmanın ve yenilikleri takip etmenin önemli olduğunu vurguladı. Antakya Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut yeri kalmak koşuluyla, esnafın üretim ve teşhir amaçlı olarak daha geniş bir mekana geçme kararını olumlu bulan Lekesiz, ‘Orada hepinizin ufku daha da açılacak, vizyonunuz büyüyecek, tahmin edemediğiniz noktalara geleceksiniz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu arada bize düşen işleri biz, size düşen işleri de siz yapın ve el birliği ile burayı daha sağlıklı bir mekan haline getirelim’ diye konuştu.
Esnafın talebi olan; orta refüj ve çevre düzenlemesi, çöp, ulaşım ve kalifiye eleman sorununun çözümü gibi taleplere somut öneriler sunan Vali Lekesiz, söz konusu taleplerin yasalar çerçevesinde çözümlenmesi için gerekenin yapılacağını kaydetti.
Mobilyacılık sektörünün çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, ilimizdeki ihracat rakamlarının da memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Lekesiz, ‘Ancak bunca yıllık geçmişi olan bir sektörün ihracat rakamları çok daha yüksek olmalı. Buranın tarihi birikimi, dinamizmi, üzerinde bulunduğu coğrafyanın sunduğu avantajlar göz alındığında 500 milyon dolarlık ihracat çok rahatlıkla yapılabilmeli’ dedi.
Bunun için gereken ‘fiziksel kapasitenin yükselmesi’ konusunda çalışmaların yapılmakta olduğunu kaydeden Lekesiz, diğer önemli konunun da ‘nitelikli eleman yetiştirilmesi’ olduğunu, bunun da Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü koordinesinde çözümlenebileceğini kaydetti. Lekesiz, sektörde istihdam edilmek koşuluyla, sektörün ihtiyacı olan alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesi için, masrafları İş-Kur İl Müdürlüğü’ne bu alanda kullanılmak üzere verilen ödenekten karşılanacak ve 4 ila 6 ay sürecek ‘Mesleki Eğitim Kursu’ açılabileceğini ifade ederek, sektörün bu fırsatı değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.