Gülbol Yakma Resim Atölyesi’ne Ziyaret

Gülbol Yakma Resim Atölyesi’ne Ziyaret

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yakma resim sanatçıları Zeynep-Naim Gülbol çiftine ait, ‘Gülbol Yakma Resim Atölyesi-Sanat Galerisi’ni ziyaret ederek, sanatçı çift ile bir süre sohbet etti ve birbirinden güzel resimleri ilgiyle izledi. Kurtuluş Caddesi üzerinde eski bir Antakya Evi’ni restore ederek açtıkları galeri-atölyede birlikte çalışan çiftin sanat yolculuğu hakkında bilgi alan Vali Lekesiz, galerinin duvarlarını süsleyen birbirinden güzel resimleri de beğeni ile izleyerek, eserler hakkında bilgi aldı. Gerek Hatay Günleri’nde gerekse diğer etkinliklerde ilimizin tanıtımına katkı sağlayan çifte teşekkür eden Lekesiz, yakma tekniğiyle resim yapmayı denedi.
Zeynep ve Naim Gülbol çifti de, Vali Lekesiz’in ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, çocukları Deniz ve Ahmet’in de katkıları ile ailece yaptıkları resimlerle ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya özen gösterdiklerini ifade ettiler. Ahşap yüzeylerin kızgın metal bir kalemle yakılarak çeşitli motiflere bezenmesi işleminde kullanılan bir dekoratif sanat tekniği olan yakma resimde, sanatçı çift portrenin yanı sıra, köy yaşamı, ilimizin tarihi ve kültürel değerleri, yöresel kıyafetli insanlar gibi konuları başarı ile işliyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.