NEDEN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TERCİH EDİLMELİ ?

Kıbrıs’ın yıldızı: Doğu Akdeniz Üniversitesi

İSKENDERUN DAÜ TEMSİLCİSİ KEMAL ÜNSAL yaptığı açiklmada ;
Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ) 1979 yılında Gazimağusa’da kurulan bir devlet üniversitesidir.  Kuzey Kıbrıs’ta bulunan DAÜ, 71 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin öğrencisi ve 35 ülkeden 1000’in üzerinde üstün nitelikli öğretim kadrosuyla, tam bir kültür mozayiği niteliğindedir. DAÜ, 3000 dönümlük arazinin üzerine yayılmış eğitim binaları ve laboratuvarlarıyla, kapalı ve açık spor salonları ve kültür faaliyetleriyle, eşine az rastlanan bir kampus üniversitesidir. Tüm DAÜ programları YÖK tarafından onaylanmış olup, 11 Fakülte

NEDEN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TERCİH EDİLMELİ ?

ve 5 Yüksek Okulda toplam, 82 önlisans ve lisans, 57 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır. Rahat ve güvenli bir ortamda öğrenim görmek isteyecek herkes için DAÜ bir hayal üniversitesidir. Doğu Akdeniz Üniversitesi dünya’daki 20,000’i aşkın üniversite arasında yapılan sıralamada dünyanın en iyi 1025. üniversitesi olarak sıralanmıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi Avrupa’da değerlendirmeye alınan 5102 üniversite arasında 437., Kıbrıs genelinde 1. sırada yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 180’i aşkın üniversite arasında 19.sıradadır.
DAÜ’si Burs alanlarında da çok iddalı olduğunu belirten Kemal ÜNSAL ; DAÜ’ye burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin bursu normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam eder ve kesilmez.Çok çesitli alanlarda burs olanaklarımız mevcut bunlar,Tercih bursları (1.2.3 tercihlere burslar) Meslek Gruplarına Öğrenim Ücreti İndirimi, TSK Mensuplarının Eş ve Çocuklarına Yönelik Burslar gibi geniş çaplı imkanları gençlere sunuyor ve sizleri Doğu Akdeniz Üniversitesi ne Bekliyoruz…Tercih yapıcak sevgili ögrencilerede basarılar diliyorum.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.