Ankara ‘tamam’ dedi Payas ilçe olacak!

Türkiye’nin en büyük Ramazan şenliklerine ev sahipliği yapan Payas’ta açık hava konserinde sahne alan Rafet El Roman’ı binlerce kişi izledi. MHP’den istifa ettikten sonra Ankara’da Başbakan Erdoğan ile görüşen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas halkına Başbakan Erdoğan’ın selamını iletti. Türkiye’nin birbirinden ünlü 12 sanatçısının ağırlandığı Türkiye’nin en büyük ramazan şenliklerinin düzenlendiği Payas’ta konser veren Türk pop müziğinin başarılı yorumcusu Rafet El Roman Payas halkına unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Şarkılarını binlerce Payaslı ile birlikte seslendiren Rafet El Roman’a Osmanlı tuğrası ve çiçek takdim eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Payas’a gösterdiği yakın ilgi için başarılı sanatçıya teşekkür etti ve kürsüden Payas halkına seslendi. MHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan ve Ankara’da düzenlenen törenle rozetini takıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bekir Altan, Payas halkına Başbakan Erdoğan’ın selamını iletti. Altan şöyle konuştu: “Payas’ın ilçe olma özlemi bir yıl önce başlayan bir süreç değildi. Özellikle benim belediye başkanlığımla birlikte 2002 yılında AK Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana Payas’ın ilçe olması sürekli konuşuluyordu.
Tabi sadece 2002 yılından bu yana değil daha öncesine bakarsak, ANAP’ın iktidarda olduğu bakanlar kurulu kararıyla bir gecede ilçelerin oluşturulduğunu hatırlayalım. Belen, Erzin ve Kumlu gibi.. O tarihten bu yana her gelen siyasetçi ve eline mikrofonu alan herkes ‘biz gelirsek Payas’ı ilçe yapacağız’ vaadleri verdiler. Yani her seçim döneminde Payas’ın ilçe olması konuşuluyordu. Benim dönemimde de oldu. 1999 seçimlerinde ‘biz iktidara gelirsek, Payas’ı ilçe yapacağız’ dediler. 2002 de aynı şeyler konuşuldu. Nasıl İskenderun’un il olması konuşuluyorsa, Payas’ın da ilçe olması konuşuluyordu. Biz Payas’ı seviyoruz. Allah rızası için seviyoruz. Kıt imkanlar ile bir çok belediyenin hatta büyük şehir belediyelerinin yapamadıkları hizmetleri yaptık. Kanalizasyonu ile yolları ile arıtma tesisleri ile kapalı spor salonları, yeşil alanları, sanatçılara sporculara verdiğimiz destekler, gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin en büyük ramazan şenliklerini biz belde imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Payas’ta bir çok hizmeti yaptık. Hizmet eksiğimiz yok. Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor? Payas’ı ilçe yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki seçimlere Hatay büyük şehir belediyesi olarak katılacağı için bir karar verilmesi gerekiyordu.
Ya mahalle olacaktık ya da ilçe olup az önceki coşkuyu hep birlikte bundan sonra da yaşayacaktık. Bu şehrin ilçe olabilmesi için daha iyi hizmetler alabilmesi için birinin fedakarlık yapması gerekiyordu o da bizdik.
Ben inanıyorum ki, en kısa süre içerisinde büyük şehir kapsamında yapılan çalışma ile birlikte Türkiye genelinde oluşturulacak 13 tane büyük şehir ile birlikte Payas’ta ilçe yapılacak. Bunun bugün sözünü tekrar tekrar aldık. Bugün Başbakanımızı Hatay’a davet ederken, ‘özellikle Payaslılar sizi bağrılarına basmak istiyor. Lütfen Payas’ta bir Başbakan görmek istiyoruz. Sizi bekliyoruz’ dedik. Sayın başbakan da ‘Payaslı hemşehrilerime selamımı götürün. En kısa süre içerisinde geleceğim. Çok yoğun çalışıyorum, fırsat bulduğumda geleceğim” dedi. Bu Payas’a gösterilen bir ilgidir. Hatta Payas’a vefa neticesinde verilen bir hizmettir bu. Bunu böyle değerlendirmek gerekiyor. Erzin, Belen, Kumlu ilçe olurken Payas belde olarak kaldı. Bu ne Belen’in ne Kumlu’nun bunu hak edip etmediği olarak değerlendirilmemesi lazım. Nedir? bu siyaseten yapılan bir işlemdi.
Ankara ‘tamam’ dedi Payas ilçe olacak!
Bu siyasi bir karardır. Bu beşeri düzen içerisinde siyaset bunu istiyorsa, biz de bunu yapmak zorundayız. Fedakarlık konusunu farklı algılayabiliyorlar. Şehrime hizmet etmek noktasında ne yapmam gerekiyorsa ben onu yapıyorum. Yoksa o partiden bu partiye geçmek manasında değil. Halk istedi biz yaptık. Halk ne istiyorsa biz onu yapmak zorundayız. İşte başarının sırrı buradan geçiyor. Biz üç dönemde her defasında oy oranımızı arttırarak seçildik. Halkımızın acı tatlı her gününde yanlarında olduk. Bugüne kadar olduğumuz gibi bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Halk bize bu sorumluluğu veriyor. Biz Allah rızası için halkımızı seviyoruz.

MHP’DEN HELALLEŞEREK AYRILDIK
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, konuşmasının devamında, “İstifa ettiğimiz için sitemle karşılamadık. Biz 13 yıl MHP çatısı altında onurumuzla, gururumuzla hizmet ettik. Acı tatlı günlerimiz oldu. Onların bir çoğuyla sohbet ettik ve helalleştik. Ben Payas’ın ilçe yapılması için bir söz verdim. Dün dündür bugün bugündür mantığıyla hareket etmedik. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri unutanlardan olmadık. Halkımıza ne söz verdiysek tuttuk. Hani bir söz vardır.. ‘Öl söz verme, öl sözünden dönme.’ Biz Payas halkına ölümüne bir söz verdik ve sözümüzü tuttuk. Bu ayrıntıları MHP camiası iyi bildiği için bir sitem, bir düşmanlık olmadı. Biz bugüne kadar olduğu gibi her ideolijiden her partiden, her siyasi görüşten insanımıza hizmet ettik ve bundan sonrada ayrım yapmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Altan’ın konuşması Payaslılar tarafından dakikalarca alkışlandı. Konsere kaldığı yerden devam eden Rafet El Roman Payas’lı hayranlarına unutulmaz bir konser yaşattı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.