Girişimci Kadınlar Mikro Kredi Yemeğinde Buluştu

Vali Lekesiz:

‘Her uzun yolculuk, küçük bir adımla başlar’

Mikro kredi desteği alarak ev hanımlığından iş kadınlığına adım atan girişimci kadınlar, Payas Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dörtyol Fourway Otel’de gerçekleşen öğle yemeğinde bir araya geldi.
Girişimci Kadınlar Mikro Kredi Yemeğinde Buluştu
Yemeğe, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender yönden, Antakya Belediye Başkan Vekili Aytaç Kınay, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İşadamı Bedrettin Öz, Hüseyin Polat ve çok sayıda bayan üyenin katıldığı toplantı tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz yemekte yaptığı konuşmada, mikro kredi projesinin, ‘Her uzun yolculuk küçük bir adımla başlar’ sözüne güzel bir örnek olduğunu vurgulayarak, ‘Önceden evine ekmek götüremeyen hanımlar bu proje ile tanıştıktan sonra aile bütçesine katkı sunmanın yanı sıra, yanında sigortalı işçi çalıştırmaya başladı. İşte bu kadar güzel bir proje. Belediye başkanlarımızı, işadamlarımızı bu anlamlı projeye destek olmaya davet ediyorum’ dedi.
Projenin ilk etapta zenginleşme değil de, muhannete muhtaç olmama projesi olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Elbette zamanla işler büyüyor ve zenginleşme de oluyor. Bu proje İnsanlara balık vermektense balık tutmayı öğrettiği gibi, onlara bir ağ alıyor veya bir kayık kiralıyor. Bir iş yapma fikri ve becerisi olan ancak sermayesi olmayan kadınların aradığı adres mikro kredi projesi. Bir iş yapabilme becerisi olduğuna inanan, bu beceriyi gelir getirici bir faaliyete dönüştürmeyi düşünen girişimci kadınlarımızı mikro kredi şubelerimize bekliyoruz’ dedi. Mikro kredi projesinin tarihi hakkında da bilgi veren Lekesiz, dünyada yaklaşık 176 ülkede uygulanan ve yaklaşık 600 milyon nüfusun yararlandığı başarılı projenin ülkemizde ise 2004 yılından bu yana kanunlarımıza girdiğini ifade ederek, ‘Hatay İl Özel İdaresi bu işe şu ana kadar yaklaşık 300 bin lira verdi. Önümüzdeki yıllarda da bu destek devam edecek. Çünkü biliyoruz ki bu paralar çok hayırlı işlere gidiyor, çok başarılı sonuçlara dönüşüyor, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına sıcak çorba gelmesine katkıda bulunuyor’ diye konuştu.
Vali Lekesiz, projeye destek veren Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, mikro kredi uygulamasının yaygınlaşması için oy birliği ile karar alan İl Genel Meclisi Üyelerine, işadamlarına, mikro kredi çalışanlarına, mikro kredi desteği alarak iş kuran girişimci kadınlara ayrı ayrı teşekkür etti.
Mikrofinans Programı Kahramanmaraş Bölge ve İç Denetim Müdürü Mustafa Pehlivan, Hatay mikrofinans programının amacı hakkında bilgi verirken, işadamı Bedrettin Öz de projenin önemine değindi. Mikro kredi desteği alarak iş sahibi olan ve çocuklarını okutan girişimci kadınların duygularını dile getirmelerinin ardından, Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan Vali Lekesiz’e ‘Teşekkür Belgesi’ni takdim etti.
Vali Lekesiz de İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş adına Başkan Vekili Aytaç Kınay, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek adına Başkan Vekili Ahmet Birsel, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve işadamlarına teşekkür belgelerini verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.