TüvTurk hem canınızı hem malınızı koruyor

TüvTurk Araç Muayene İstasyonları, dünya standartlarında uzman, eğitimli teknisyenler ile yaptıkları araç muayenesi ile hem canınızı, hem de malınızı koruyor. Güvenli seyahat edebilmek, trafikte kaza riskinin azalması ve can güvenliğinizin artması araç muayeneleri son derece büyük önem arz ediyor. İlk olarak araştırmalar geçerli bir periyodik muayenesi olan, yasalarla belirlenmiş tüm yol güvenliği düzenlemelerine uygun araçların yer aldığı araç parkına sahip ülkelerde kaza riskinin de azaldığını gösteriyor. Araç muayene hizmeti trafik güvenliğini de beraberinde getiriyor. Normalde her biri potansiyel birer kaza unsuru olarak dolaşan milyonlarca araç, durumlarını iyileştirirken muayeneler sonucu araçlardan kaynaklanan kaza olasılığı düştü. Tüvturk yetkilileri; “ Biz her zaman şöyle diyoruz, araç muayenesi sonucu bir tek vatandaşımızın hayatını bile kurtarmışsak, mutluluk duyarız” şeklindeki açıklamaları da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ne kadar düşündüklerinin de en açık göstergesi..
TüvTurk hem canınızı hem malınızı koruyor
MUAYENENİN ARAÇ SAHİPLERİNE EKONOMİK FAYDALARI BULUNUYOR
Araç muayenesinin trafik ve can güvenliğinin yanında, Türkiye’ye ve araç sahiplerine ekonomik faydaları da bulunuyor. Örneğin araç muayenesi, bir aracın sigorta maliyetlerini düşürüyor, bakım ve onarım masraflarını azaltıyor. Geçerli bir araç muayenesi olan araçların ikinci el fiyatları da artıyor. Araç arayanlar, muayeneden geçmiş araçları tercih eder oldu. Bir örnek vermek gerekirse internetin en popüler ikinci el araç sitelerindeki ilanlarda, “TÜVTURK’lü” ya da “araç muayenesinden geçmiş” gibi ibareler de yer almaya başladı. İnsanlar araçları alırken artık muayenelerinin tam olup olmadığını sorguluyor.

ARAÇLAR MUAYENEDE HANGİ KONTROLLERDEN GEÇİRİLİYOR?
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Yönetmeliği” gereğince tüm motorlu ve motorsuz araçlarda aksam, sistem veya parçaların kontrolü zorunlu olarak gerçekleştiriliyor. Bu süreçte taşıtın tanımı fren sistemi, direksiyon sistemi, görüş özellikleri, lambalar, yansıtıcılar, elektrik ve aydınlatma sistemi, dingiller, tekerlekler, lastikler, süspansiyon, şasi bağlantıları, zorunlu ekipmanların kontrolleri yapılıyor. Yolcu taşıyan araçlar için de ilave kontroller yapılıyor. Ayrıca araç tanıtım numaralarının, şasi ve motor numarası ile tescil plakasının Trafik Tescil Belgesi ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi’ndeki numaralarla aynı olup olmadığı kontrol ediliyor.

İSKENDERUN’DA AYLIK 3.000 ARAÇ MUAYENEDEN GEÇİRİLİYOR
İskenderun’da ayda yaklaşık 3.000 periyodik muayene yapılırken, ücretsiz muayene tekrarları ve egzoz gazı emisyon ölçümleri ile birlikte ayda 5.000’in üzerinde işlem yapıldığı öğrenildi.

ARAÇLARININ MUAYENESİNİ YAPTIRMAYANLARI HANGİ ZORLUKLAR BEKLİYOR?
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yönetmeliklerine göre her türlü binek otomobiller ile motosikletler üç yaşından sonra her iki yılda bir, taksi, kamyon, otobüs gibi ticari araçlar ise bir yaşından sonra her yıl ve traktörler de her üç yıldan sonra üç yılda bir muayene gelmek zorunda olurken,
muayenesiz bir araç ile yolculuk etmek öncelikle kendi canınızı ve sevdiklerinin canını tehlikeye atmak anlamına geliyor.

TÜVTURK İSKENDERUN İSTASYONUNDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER
TüvTurk İskenderun Araç Muayene İstasyonu vatandaşlarımıza araç muayenesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu, Trafik güvenliği için araç muayenelerinin zamanında yapılmasını öneren yetkililer; “Daha sonra trafikte sorumlu davranın. Mutlaka trafik kurallarına uyun. Eğer aracınızı muayeneye siz değil de vekâleten başka bir kişi getirdiyse, mutlaka muayene sonrasında muayenenin gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek için www.tuvturk.com.tr adresimizden kontrol edin. Aracınızı muayeneden geçirme garantisi veren aracılar, üçüncü şahıslar veya şirketlere inanmayın, en kısa zamanda onları polise ihbar edin” şeklinde önemli tavsiyelerde bulundular.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.