AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, meclisin aldığı imar değişikliği kararını idare mahkemeye taşıyan Ercüment Kimyon’a sert çıktı..

AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, meclisin aldığı imar değişikliği kararını idare mahkemeye taşıyan Ercüment Kimyon’a sert çıktı..

“Yeter artık, şov yapma!”

AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, meclisin aldığı imar değişikliği kararını idare mahkemeye taşıyan Ercüment Kimyon’a sert çıktı..Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı. Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündem dışı ilk sözü alan belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, meclisten geçen imar değişikliklerinden karayolları eski işletme alanı ve kampus sınırında yapılacak merkez cami arazisi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi. Kimyon bununla yetinmeyip, açıklamasının devamında baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğini anlatıp, aksi durumda “O zaman herkes boynunun ölçüsünü alır” dedi.

ÇUVALDIZI KENDİNE BATIR!
Kimyon’un bu açıklamasından sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan, “Meclis özgürce konuşuyor. Kimse tehdit altında değil. Sen önce çuvaldızı kendine batıracaksın sonra iğneyi de başkalarına” diyerek, Kimyon’un tavrını eleştirdi.

İTİRAZLARLA BİR YERE VARAMAYIZ
Kimyon’a bir tepki de AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten’den geldi.
Kimyon’un ifade ettiği, “Herkes boyunun ölçüsünü alır” sözlerine tepki gösteren ve içeriği tehdit ve şantaj kokan konuşmaların AK Parti grubunu rahatsız ettiğini vurgulayan Erten, “Ercüment Kimyon daha önceki meclis toplantılarında da belirttiğim gibi işine gelen imar değişikliklerine evet diyor, ses çıkarmıyor. İşine gelmeyen imar değişikliklerini ise idare mahkemeye taşıyor. Yeter artık! Bu tarz bir yaklaşım, İskenderun’a hizmet getirmez. İtirazlarla bir yere varamayız. Bu şahsen ben ve grubun merak ediyoruz ve meclise bu tavrıyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS GRUBU MADDİ YARDIM YAPACAK
Konuşmasının devamında İskenderunspor ile ilgili mecliste bulunan dört parti grup başkanlarının ve bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu komisyonun başlattığı kıvılcımının alev aldığını ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten geçtiğimiz günlerde İskenderunspor’a maddi yardım yapan TÜRFAD’a ve İskenderun Tüm Esnaf Çırak, Kalfa ve Ustaları Koruma, Geliştirme Derneği yönetimine teşekkürlerini iletti ve tüm İskenderun halkını İskenderunspor’un yaşatılması için aynı duyarlılığı göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. Erten ayrıca, AK Parti meclis grubunun da 9 Temmuz Pazartesi günü (bugün) İskenderunspor’a maddi yardım yapacaklarını duyurdu.

MÜHİM OLAN DOĞRUYU GÖRMEK!
İskenderun Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürlüğü tarafından İskenderun Belediye Meclisine sunulan ve Numune Mahallesi mevkiinde yer alan heyelan alanı içerisinde mesken tutan vatandaşlarımızı ilgilendiren komisyon raporuna ‘Evet’ diyen AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkan Vekili Doğan Erten, “Muhalefet yapmak çok kolay. Mühim olan doğruyu görmek. Yapılan doğru şeyleri objektif bir gözle gözlemlemek. Biz de Ak Parti olarak Meydan Mahallesi sakinlerine seçim sürecinde söz verdik. ‘Sizleri sosyal manada daha rahat yaşayacağınız alanlar yaratacağız’ dedik. Bu yüzden Aşkarbeyli Mıntıkası 6257 nolu parselin bulunduğu alanın Yüksek Gelişme Konut Alanı olarak 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporuna evet diyeceğiz” şeklinde konuştu ve kendileri için hizmetin kimin yaptığı değil o hizmetten vatandaşların ne kadar faydalanacağının önemli olduğunu vurguladı.

KİM İSTİFA ETMELİ?
Karayolları arazisini idare mahkemeye taşıyıp, yeşil alan kalması yönünde ilk adımı kendisinin attığını söyleyen Ercüment Kimyon, bu konuda işlem yapmamakla suçladığı İskenderun Belediyesi İmar Müdürü Azim Şahin’e “istifa et” çağrısı yaptı. Kimyon ayrıca, Şahin’in “biz itirazlarımızı yapmıştık. 1/25000’likte arazi yeşil alan olarak işaretlendi” sözleri üzerine, ‘ıspatlarsan, istifa ederim’ dedi. Ama aynı gün, İskenderun Belediyesi’nden edindiğimiz imar planı haritası gösteriyor ki, Azim Şahin de bu konuda haklı.. 1/25000’lik planda yapılan itirazlar neticesinde, karayolları alanı yeşil alan olarak işaretlenmiş.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.