Şiş börek yaptı tam altını kaptı

Bu yıl 30. düzenlenen İskenderun Turizm ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde yapılan Hatay yöresine ait yemek yarışmasında ev hanımları hünerli elleriyle yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerle jüriyi seçim yapmakta zorladılar. Belediye Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen yarışmada yöreye has birçok yemek görücüye çıktı.
Şiş börek yaptı tam altını kaptı
Yarışmacı 20 ev hanımının evlerinde yaptığı, bumbardan, tuzda tavuğa, kaytaz böreğinden, içliköfteye, turunç tatlısından, kadayıfa kadar birbirinden farklı yöresel yemekler beş kişilik jüri tarafından lezzet, sunum ve görüntüsüyle değerlendirildi. İskenderun Belediyesi Festival komitesi üyesi CHP’li Meclis Üyesi Kemal Sonay, beş kişilik jüri üyesi içerisinde MKÜ’den, Meslek Lisesinden, İskenderun Lokantacılar Odasından ve kurumsal iki kuruluştan temsilcilerin yer aldığını belirterek “Jürimiz, lezzet ve görüntüye bakarak puanlama usulüyle değerlendirme yapacak. Yarışmacıların birincisine, ikincisine ve üçüncüsüne tam, yarım ve çeyrek altın ödülü verilecek” dedi. Yarışmaya katılan yemekleri önce görsellik açısından sunumu inceleyen jüri üyeleri, ardından da her yemekten tadarak lezzet değerlendirmesi yaptı. Jüri değerlendirme için özel salona geçerken, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile Belediye yetkililerine yemeklerden ikramlarda bulunuldu. Sonrasında ise masaların üzerinde bulunan yiyecekler konuklar tarafından kısa sürede büyük bir keyifle yenilerek tüketildi.
Yarışmaya katılan tüm yemeklerin birinciliği hak ettiğini ifade eden jüri üyeleri, dereceye girenleri seçmekte çok güçlük çektiğini belirterek 20 nolu yarışmacı şiş börek çorbasıyla birinci, 12 numaralı turunç tatlısı ikinci, 4 numarayla dondurmalı tatlının da üçüncü olduğunu açıklandı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, her şeyle karın doyurulabileceğini vurgulayarak “Yemeğe bir estetik, özgün tadını vermek bir ayrıcalıktır. Tabi bilimin burada yer alması, çok önemli. Az önce hepsinden biraz yedim, bana kalsa hepsine birinci yazardım” diye konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yemek yarışmasında ilk üçe giren ev hanımlarına tam, yarım ve çeyrek altın ödülünü takdim etti, diğer yarışmacılara da katılım belgesi verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.