TRT Anadolu ‘Yerinde Konuşuyoruz’ programı İskenderun’da canlı yayınlandı

Hatay daha ileriye

TRT Genel Müdürlüğü ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Yerinde Konuşuyoruz’ Programı, Güneyin incisi İskenderun’dan canlı olarak yayınlandı.
TRT Anadolu ‘Yerinde Konuşuyoruz’ programı İskenderun’da canlı yayınlandı
İskenderun sahili Atatürk Anıtı’ndan canlı yayınlanan ‘Yerinde konuşuyoruz’ programına, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, sendika, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.
Kamunun mesajlarının direkt, yorum katılmadan Anadolu’ya iletilmesi ve ele alınan konularda izleyicinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin amaçlandığı ‘Yerinde Konuşuyoruz’ Programını, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şakir Gürel sundu.
Hatay’ın coğrafik yapısı, sanayisi, turizmi ve ekonomisi hakkında bilgiler veren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bölgemizin Türkiye’de hızla gelişen illerin başında geldiğini belirtti. Hatay’ın 1,5 milyonu aşkın nüfusuyla ülkenin en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Vali Lekesiz, “Hatay yapısı bakımından her dilden ve dinden insanı barındıran bir yerdir. Özellikle sanayisi ve tarımı oldukça gelişmiştir. Hatay’da İskenderun bölgesi Türkiye’nin demir çelik üretiminde 1. sırada yer alıyor. Yine tarım bakımından son dönemlerde hayata geçirdiğimiz Hatay İli Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ile hem çiftçimizin yüzünü güldürdük, hem de ürünlerin artık tarlada kalmamasını daha ileriyi düşünüp attığımız adımlarla iyi bir seviyeye geldik” dedi. Hatay’ın Türkiye’de gelişmiş ilk 10 il arasında olduğunu ifade eden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, “Bölgemiz yine en çok vergi veren iller arasında da yer alıyor. Özellikle sanayimiz çok gelişmiş durumda. Artık yatırımcılarımız bölgemiz de yer bulamıyor. Tüm halkımızla birlikte ilimizin çıtasını yükseltmek için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz” ifadelerini kulandı.
Canlı yayınlanan programda İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, halkımızı denizle buluşturacak olan iskelenin sözleşmesinin imzalandığının müjdesini verdi.
Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen canlı yayında, Atatürk Anıtı’nı işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Atatürk Anıtı’nın arkasında yapacağımız çok güzel iskelenin sözleşmesini bugün imzaladık. İskele yapımına başlıyoruz” dedi.
Programda, TRT Anadolu ekibini ‘Güney’in incisi İskenderun’da görmekten ve İskenderun’u tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıştırmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Güzel yaz gecesinde İskenderun’u konuşmak eminim herkesin hoşuna gidecektir” ifadelerine yer verdi. İskenderun’da altyapı yetersizliği nedeniyle 2006 yılında meydana gelen seli anımsatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bu kapsamda yapılan drenaj kanalları ve saniyede 1300 litre suyu denize deşarj eden yağmursuyu yükseltme istasyonu ile sel tehdidinden kurtulduğumuzu söyledi.
Programda konuşan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, “Şehrimize gelerek kendimizi tanıtmamızı sağlayan, ortak akıl oluşturmaya destek olan ‘Anadolu Yerinde Konuşuyor’ programı için emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerine başladı.
Hatay’ın yüzyıllar boyunca ezan-çan- hazzan seslerinin kardeşçe yükseldiği, birçok milletin bir arada kardeşçe yaşadığı, zengin bir mutfağa, gelişmiş sanayiye sahip çok özel bir şehir olduğuna dikkati çeken Tosyalı, “Hatay’da, Türkiye’nin en büyük 500 firması içine giren 11 işletme bulunuyor. Bölgemizin lokomotif sektörleri demir çelik sanayi-makine sanayi-filtre sanayi-tarım ve hizmet sektörleri, su ürünleridir. Yaş sebze ve meyve ihracatında bölgemiz önemli bir paya sahiptir. Hatta size ilginç bir örnek vereyim. Türkiye’nin maydanoz ihtiyacının %30’una yakını Karaağaç bölgemizden karşılanabilmektedir. Önemli ihraç kalemlerimiz arasında jumbo karides diye tabir edilen su ürünümüz mevcuttur. Bilindiği üzere, ülkemizin en temel ihtiyacı olan enerjidir. Bunun bilinciyle bölgemizde ciddi enerji yatırımları yapılmaktadır ve en önemlisi bunlardan bazıları yenilenebilir enerji yatırımlarıdır” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Hatay şubesi olarak, birlik beraberliğimizi ve zengin kültürümüzü geleceğe aktararak, İskenderun’un kalkınmasına destek olmak için çalıştıklarını kaydeden MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, “MÜSİAD, gelişim-diyalog-işbirliği-güç birliği platformudur, Bu hedefler doğrultusunda kurduğumuz MÜSİAD Hatay Şubesi, 2007 yılından bugüne yoğun bir 5 yıl geçirdiğimizi kıvançla söyleyebilirim. Şehrimizin tarihinden gelen dostluk kardeşlik ve birliğimizi en iyi şekilde devam ettirmek için birçok etkinlik düzenledik. Şehrimizin kalkınmasına katkı sağladık” ifadelerine yer verdi. Programda halkoyunları gösterisi, halk ozanlarının türküleri de yer aldı. Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şakir Gürel’e plaket ve çiçekle teşekkür etti ve yayın ekibine, İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü ve tanıtım CD’si verdi. Yaklaşık iki saat süren programda, yöresel yemekler ve ürünler de tanıtıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.