SICAK HATAY AKŞAMINDA SERİN BİR AMASYA ESİNTİSİ

SICAK HATAY AKŞAMINDA SERİN BİR AMASYA ESİNTİSİHatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in davetlisi olarak ilimizde bulunan Amasya Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Hatay Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.
Şef İlhan Demirci yönetiminde sahne alan 36 kişilik ekip, solo ve koro olarak seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 3.5 saat süren konserde koro üyeleri, Yusuf Nalkesen, Sadettin Kaynak, Ayhan Özışık, Akın Özkan, Yıldırım Gürses gibi ünlü bestecilerimizin şarkılarını başarı ile yorumladılar.
Konser öncesinde konuklara ‘Hoşgeldiniz’ konuşması yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ‘Davetimizi kırmayıp ilimize gelen Amasya Valimiz ve Amasya Belediye Başkanımıza, bizlere bu muhteşem güzelliği yaşatan ses ve saz sanatçılarımıza, Amasyalı ve Hataylı sanatseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim’ dedi.
Amasya ve Hatay’ın tarihi ve kültürel anlamda benzer yanlarına da değinen Vali Lekesiz, ‘Amasya, onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış, binlerce yıllık bir merkez. Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı yer. Hatay da, Milli Mücadelenin en son noktasının konulduğu yer. Her iki ilde de derin bir anlayış ve hoşgörü var. İşte bu iki ilin insanları o duygularla buraya geldiler. Gönlünüzden musiki sevgisi eksik olmasın’ diye konuştu.
Amasya Valisi Abdil Celil Öz de, ‘Biz Amasyalı müzisyenlerle birlikte burada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Sıcak Hatay akşamında serin bir Amasya esintisi getirebildiysek ne mutlu bize’ dedi.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, ‘Medeniyetlerin buluşma noktası olarak adlandırdığınız bu ilde olmaktan onurlu ve gururluyuz’ diye konuştu.
Konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan koro, son olarak Hatay türküsü olan ‘Aman aman Bağdatlı’ adlı parçayı seslendirerek izleyenlere hoş bir sürpriz yaptı. Gecenin diğer sürprizi ise, Hatay Valimiz Sayın Lekesiz’in oğlu Muzaffer Lekesiz’in muhteşem sesi ve yorumu oldu. Muzaffer Lekesiz, ‘Ömrüm Seni Sevmekle Nihayet Bulacaktır’ ve ‘Pişman Olup da Birgün Dönersen Bana Geri’ adlı parçaları başarı ile seslendirdi.
Konser sonunda koro üyelerine çiçek takdim edildi. Konseri, Hatay ve Amasya Valilerimizin ve diğer protokol üyelerinin eşleri, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, il müdürleri ve Hataylı sanatseverler izledi.

Önceki İçerikKESSEP’TE ÖLÜM SESSİZLİĞİ
Sonraki İçerikErzinli Aka BJK’li Aybaba’nın ekibinde
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.