İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!

Hatay’dan bir takımı Süper Lige taşımak için başlatılan Büyük Hatay spor Projesi fikir paylaşma yemeğinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, iş adamlarımız ve belediye başkanlarımızın tespitleri ve önerileri Hatay spor ve İskenderun spor’un geleceğini şekillendirecek

Doğru adım

İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!
Hatay spor Kulübü tarafından ‘Büyük Hatay spor Projesi’ kapsamında düzenlenen dayanışma yemeğinde ‘Birleşelim, yıllardır süre gelen tabuyu yıkalım’ şeklinde çıkan fikirler ve düşünceler gelecek adına başarı tohumlarını yeşertti. Yemekte konuşan İskenderunlu iş adamlarımız, “Proje, tüm takımlarımızın içinde bulunduğu bir bütün halinde desteklenmesi gerekiyor. Yok olma derecesine gelen İskenderun’u da göz ardı etmeyelim. Her iki takımada destek verelim” diyerek tüm övgüleri hak ettiler.
İSSOS Otel’de gerçekleştirilen dayanışma yemeğine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, iş adamları, Recep Atakaş, Nuri Üysen, çevre belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, spor adamları ve basın mensupları katıldı.

BU TOPLANTI PARA TOPLAMAK VE FİNANS YARATMAK İÇİN DÜZENLENMEDİ
Gecede, Hatay spor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, bu toplantının Hatay spor’un Hatay’dan para toplama ve finans yaratma toplantısı olmadığının altını önemle çizerek konuşmasına başladı. Komşu vilayetler olan K.Maraş, Adana ve hala devam eden Gaziantep’in süper lig keyfini yaşamış iller olduğunu kaydeden Çinçin, “81 vilayet içinde Süper Lig sevinci yaşayan yaklaşık 30 – 35 il mevcuttur. Ancak Hatay hiçbir dönem, ne İskenderun, ne de Antakya’nın takımı olarak adlandırılan Hatay spor geçmişte bu başarıyı yakalayamamıştır. Bunun biz Hataylıları üzdüğü kanaatindeyim. İskenderun spor’da çok şaşalı günler yaşadı. Tabi burada herkesin kabahati değil de eksikliği var. Biz şunu düşündük. Sayın Bakanımıza da bu konuyu arz ettim. ‘Hatay spor’u Hatay’ın takımı yapabilir miyiz?’ Bir fikir alışverişi yapalım diye sizleri buraya davet ettik. Hatay spor’un adı değişebilir, rengi ve logosu değişebilir. Hatay Demirçelik spor olabilir. Türkiye’de birçok tabular yıkılıyor. Bence bu tabunun da yıkılması lazım. Benim İskenderun’da 35 – 35 yıldır dostluğunu sürdürdüğüm arkadaşlarım var. Birlikte hareket etmenin zamanı geldi de geçiyor” diye konuştu.
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımların başarılarına dikkati çeken Hatay spor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, konuşmasının devamında, “En son Hatay’da Beşiktaşlıların gecesi oldu. Acaba 1100 km. uzaktaki Beşiktaş’ın Hatay’a ne katkısı var? Ben düşündüm hiçbir bağ bulamadım. Futbol tüm spor dallarından pozitif olarak ayrışıyor. Futbolun cirosu çok fazla. Bir futbol takımı bulunduğu kenti, çok güzel ulusal ve uluslar arası bazda temsil edebiliyor. Bir kentin turistik değerlerini ön plana çıkarabiliyor. Birlikte hareket edip bir takımımızı Süper Lig’e çıkarmak lazım. Ben hayatım boyunca Hatay spor Başkanı olarak İskenderun spor’un başarısızlığına sevinmedim. Hatay’daki tüm takımlarımızın yaşaması ve desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!

İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!
Çinçin’in ardından yemeğe katılan iş adamları tek tek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. İlk olarak kürsüye çıkan iş adamı Nuri Üysen, bir müddet önce bu konu ile ilgili Ankara’da bir toplantı yapıldığını hatırlatarak, ilçeler arasındaki spor rekabetinin kardeşlik ve sevgi çemberi içinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Eskiden beri İskenderun ve Hatay spor arasında rekabet olduğunu kaydeden iş adamı Nuri Üysen, “Öncelikle Hatay spor başkanına bu davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Düşünülen proje güzel. Hataylılar olarak takımlarımızın birinci lige çıkması hepimizin isteğidir. Hafta sonu Akhisardaydım. Orada bir Hatay ve İskenderunlu olarak hayıflandım. Sanayisi olmayan, zeytinle geçinen bir kentin köfteci desteğiyle birinci lige çıkması sanayi şehri olan Hatay adına üzüntü verici bir konu” ifadelerini kullandı. Konuşmasında İskenderunluların kaygısı olan düşünceyi de apaçık dile getiren iş adamı Nuri Üysen, “Burada bir takımı yok ederken, hiçe sayarken, bir başka takımı desteklemek bana göre pek doğru değil! Şu an İskenderun spor zor durumda. Takımın satılması söz konusu. İskenderunlular takım bu haldeyken, bir başka takıma destek verme düşüncesine sıcak bakmazlar. Bence bu projeyi hataya geçirebilmek için İskenderun spor’un da desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Hatay bir bütündür. Tüm takımlar bizim takımımızdır. Bunu bir bütün adledip, hepsine birlikte destek vermemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

HER İKİ TAKIMADA ŞANS VERMELİYİZ
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de İskenderun spor’un zor durumda olduğunun altını çizerek, “Bir zamanlar iz bırakmış bir takım hiçbir zaman insanların gönlünden düşmez. Birinci ligde İskenderun spor’da, Hatay spor’da oynayabilir. Bence her iki takıma da şans verilmesi ve yardım edilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Toplantıda önemli görüş ve fikirlerini ortaya koyan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, Büyük Hatay spor Projesi’nin Antakya spor algısından kurtulması için Hatay’ın bütün ilçelerini kapsayan bir yönetim anlayışıyla ancak oluşturulabileceğine dikkati çekti. Mutlaka böyle bir yapının planladığına inandığını dile getiren iş adamı Fuat Tosyalı, “Güçlü bir Hatay spor’un Hatay’ın geneline faydası var. İskenderun spor’un da büyük problemleri var. Onu da ele almamız lazım. İskenderun’da geniş bir platform oluşturulmaya çalışılıyor. İskenderun spor yönetimi ve kentteki kurumlar sanayici ve iş adamlarının katkısını bekliyorlar. Tabiî ki katkıda bulunulacak. Ancak İskenderun spor’un İskenderun’un takımı olması için herkesin destek olması gerekiyor. Kentte global olarak iş yapan sanayicilerimiz var. Bunun ha tamamına ben katkı yapayım, veya üç beş arkadaş bir araya gelelim veya, 20 kişi bir araya gelelim. Ama öyle olursa takım 20 kişinin takımı olur. İskenderun spor İskenderun’un takımı. İskenderun spor’un faaliyetlerinden bütün kent nemalanacaksa iş adamından lokantacısına kadar herkesin elini cebine atıp, karınca kaderince katkıda bulunması gerekiyor. O zaman stat dolar. Hatay spor tarafına bakacak olursak, Bizim Antakya spor’u konuşmadığımızı tahmin ediyorum. Antakya’da ve İskenderun’da birçok takımımız var. Eğer güçlü bir Hatay spor oluşturacaksak, sadece İskenderunlu iş adamları değil, Hatay’ın tamamını temsil eden bir Hatay spor’u oluşturursak bu proje rahatlıkla gerçekleşebilir ve Hatay’ın tamamı sahip çıkar” ifadelerini kullandı.

İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!

BİRLEŞMEDE FAYDA VE BEREKET, AYRILIKTA AZAP VARDIR
İskenderun spor’un zor günler geçirdiğini, tüm kent olarak takıma sahiplenilmesi gerektiğini kaydeden Fuat Tosyalı, her konuşmasında birleşmenin önemine ve faydasına değindi.
“Birleşmede her zaman fayda ve bereket, ayrılıkta ise azap vardır” diyerek herkesin bir çatı altında toplanması gerektiğini vurgulayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Önümüzde büyük bir fırsat var. Ama bunun yanında İskenderun spor’un da yok oluşuna göz yumulmamalı. Bir tarafta neredeyse tasfiye süreci dalın bir takım var. İskenderun sporumuzu da geleceğe güvenle hazırlamalıyız. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. İskenderun spor’a da sahip çıkalım. Takımımızı mutlaka eski şaşalı günlerine getirecek, bir İskenderun dayanışmasını harekete geçirelim. Onu da İskenderun platformunda yerel zeminde yapalım. Bu dinamikleri oluşturup rekabeti kendi içinde olan, ama il bazında bütün illerle rekabet eden bir yapı oluşturalım” diye konuştu.

İSKENDERUN SPOR ZORDAYKEN BAŞKA TAKIMI DESTEKLEMEK DOĞRU DEĞİL!

HİÇBİR ÇALIŞMA BOŞA GİTMEZ
Toplantıda son olarak değerlendirme konuşması yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, birlik ve beraberliğin her zaman fayda getireceğini savundu. Vali Lekesiz, “Bir iş olur veya olmaz. Bu ilimizin sorunuysa aile meclisi gibi ele almamız lazım. Yoksa Hatay’ın sorunlarını Maraş ve Antep paylaşmaz. Konular tartışılır, değerlendirilir ve iyi bir sonuç ortaya çıkması için mücadele edilir. Ben her zaman şunu savunurum; Hiçbir çalışma boşa gitmez. Ben 3 ay veya bilemediğiniz 3 sene sonra yokum! Elimden geldiği kadar Hatay’ın bayrağını en üst seviyelere çıkarmak için çalıştım. İlinizin kıymetini bilin. Çünkü Hatay gerek ekonomik, gerek, sosyal gerekse turizm alanında çok önemli potansiyele sahip. Tarımda Türkiye’de en önemli illerden birisidir. Sanayide ülkemizin bir numaralı şehri İskenderun’dur. Futbolda da başarılı olunduğu zaman Hatay Türkiye’nin en önemli yerlerinden biri olacaktır” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.