Eski bitpazarının meydan düzenlemesinden esnaf memnun

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte basının karşısına geçerek hizmetleri anlattı:

“Eski bitpazarının meydan düzenlemesinden esnaf memnun”

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Civelek, eşi Dr. Ümran Civelek, Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantı, Briç Kulübü’nde düzenlendi. Toplantıda, Belen ve Hakkari Dağlıca mevkiinde terörist saldırıda askerlerimizin şehit olması ve yaralanmasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, terör sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti. Atatürk Anıtı’nı orijinal hale getirme çalışmasının kasıtlı olarak başka yönlere çekilmesine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Bayrak hepimizin namusudur” dedi. Belediye’nin yaptığı çalışmaları, ihalelerin katılımcı sayılarıyla açıklayan Başkan Civelek, müteahhitlerin parasını alamayacağı kaygısı yaşamaması nedeniyle, işi asgari bedelle yaptığını rakamlar ve yapılan ihalelerin örnekleriyle ifade etti.
Toplantıda, gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Atatürk Anıtı’nın orijinal haline dönüştürme çalışmasıyla ilgili, şöyle konuştu: “Bayrak hepimizin namusudur. Bayrağın üstündeki boya kabardı boyadık, tekrar kabarma olunca yine boyadık. Heykeltıraş geldi ‘Niye boyuyorsunuz bu bronz eserdir boyanmaz’ dedi. Taksim’de, Ulus’ta bronz heykellerin boyandığını gördünüz mü? İlk yapan sanatçı gerçekten mahkemeye vermeye kalkmış, itiraz dilekçesi var. Gerçek sanat eseri haline getirelim dedim. İyi niyetimle orijinal hale getirdik. Bayrak namusumuzdur. Üstelik yanında iki tane devasa bayrağımız var. Çok sade, çok nezih, sanat eseri. Gerçek sanatçılar hepsi iyi oldu eser değerini buldu dediler.”

“Herkese eşit hizmet veriyoruz”
Birbirimizi ayırmadan, sevmemiz gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, toplumsal huzur ve adaletli gelir dağılımının önemine değindi. İskenderun’da herkese eşit davranıldığını ve insanlarla uğraşılmadığını vurgulayan Civelek, “İmarda, ihalede, davranışlarda herkese eşitiz. Çifte standart uygulamadık. Herkese eşit davrandık. Hayatım boyunca insanla uğraşmadım. İnsanla uğraşırsan iş yapamazsın. İş yapmak için uzağa bakmak, adaletli olmak, insanı sevmek gerek” dedi.
Rio de Janeiro’da sürdürülebilir kalkınma konulu bir toplantı yapılacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 7 milyarlık dünya nüfusunun 1.5 milyarının aç ve susuz olduğunu belirterek, “Böyle bir gidiş sürdürülebilir mi sürdürülemez” diye konuştu.
Dünyanın önündeki en büyük tehdidin küresel iklim değişikliği olduğunu belirten Başkan Civelek, gelecek neslimizin yaşamını sürdürmesi için bu konuya önem vermek gerektiğini kaydetti.

“Önce adaletli bir İskenderun”
Önce adaletli bir İskenderun düşüncesiyle, 20 yıldır hizmet almayan tepe mahallelere hizmet verildiğini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, borca rağmen su parasında indirim yapıldığı anımsattı.
Göreve geldiğinin 25. günü içmesuyu sorununun çözümü amacıyla çalışmaya başlandığını, ortada uygulanabilir bir proje olmadığını, İller Bankası ve DSİ ile görüşülerek, yeni bir proje ve detaylı şartname hazırlandığını anlatan Başkan, çeşitli aşamaların ardından çalışmanın başladığını söyledi.
İsmet İnönü mahallesinde içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının sürdüğünü belirten Başkan, bin civarında binanın su bağlantısı yapılarak yeni borulardan su aldığını anlattı.
İskenderun’un havasının temizlendiğini, çöp fabrikası yapımının Eylül ayında tamamlanacağını belirten Başkan, Civelek, çevre bilinci oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

“Drenaj kanalları ile sel riskinden kurtulduk”
Drenaj kanalları ve saniyede 1350 litre suyu denize deşarj eden motorlarla İskenderun’un sel riskinden kurtarıldığını anımsatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Meydan mahallesi ve Liman B kapısının önünde drenaj kanalı projesi uygulamasının başlayacağını kaydetti.
Feyezan kanalı üzerindeki köprünün yapımının sürdüğünü, iki çelik köprü de yapılacağını anlatan Başkan Civelek, yanmış, çürümüş ve kullanılamaz raporu verilen eski Kılçık’ın yerine çok estetik, kokteyl de verilebilecek nikâh salonu yapımının sürdüğünü söyledi.
Halkımızı denizle buluşturacak iskele yapımının başlayacağını anlatan Başkan Civelek, gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en iyi yolunun spor olduğunu belirterek, bu bilinçle spor tesislerinin sayısının arttırıldığını, ücretsiz sportif kurslar düzenlendiğini kaydetti.
Taziye evi inşatı çalışmasının sürdüğünü, sahil peyzajı ihale sürecinin başladığını, Sosyal Tesis 3’ün hizmete açıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yeni parkların yapımının sürdüğünü, kondüsyon aletleri kurulduğunu anlattı.

Meydan düzenlemesinden esnaf memnun
Meydan düzenlemesi ve kafeterya yapımına başlanan Eski Bit pazarının yerine ne yapılabileceği konusunda çok düşünüldüğünü, çok katlı otopark yapımının çok yüksek maliyet ve 20-22 araba alacak kapasitede olması nedeniyle, mühendislerle yapılan değerlendirmeyle vazgeçildiğini anlatan Başkan Civelek, buranın vatandaşın nefes alabileceği, çay kahve içebileceği yeşil bir alan olacağını belirterek, esnafın da bu projeden dolayı memnuniyetini dile getirdiğini paylaştı.
Yeni asfalt plentine kavuşacağımızı, yeni konteynerler alındığını belirterek, her şeyin en ekonomik şartlarda yapıldığını vurgulayan Başkan Civelek, ilaçlama çalışmasının kiralama yöntemi yerine satın alınan araçlarla ve çevreye ve yararlı böceklere zarar verilmeden yapıldığını, bu yolla tasarruf da sağlandığını rakamlarla ifade etti.
Yeni imar planı yapımının sürdüğünü, yeni imar planıyla otopark sorunun da çözüleceğini vurgulayan Başkan Civelek, kent içi trafik ulaşım planı çalışmasının sürdüğünü, koruma amaçlı imar planı ihalesi yapıldığını 1. ve 3. derece sit alanlarının belirlendiğini vurguladı.
Kentsel dönüşüm yapılacağını vurgulayan Başkan, belediyenin araç parkının güçlendirildiğini, yeni araçların siparişinin de verildiğini söyledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.