Seyahat Acenteleri Denetleniyor

İskenderun Turizm Danışma Bürosu tarafından verilen bilgiye göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanıp Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Seyahat Acenteleri Yönetmeliği gereğince, İlçe Turizm Danışma Bürosu bünyesinde, İskenderun Kaymakamlığı’nca oluşturulan komisyon marifetiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli Seyahat Acentelerinin Kanun ve Yönetmeliğe uygun olarak çalışmalarını sağlamak, kaçak seyahat acenteliği faaliyetlerini engellemek için İlçe Denetim Komisyonu kuruldu. Açıklama şöyle:

Seyahat Acentelerinin denetlenmesi için İlçe Turizm Danışma Bürosu bünyesinde, Kaymakamlık Makamının Olur’larına istinaden kurulan İlçe Denetim Komisyonunca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli olmadığı halde Seyahat Acenteliği faaliyetlerinin kaçak olarak sürdürüldüğü iddia edilen işyerleri denetlenmektedir.
Yapılan denetimlerde; belgeli olmadığı halde kaçak olarak Seyahat Acenteliği faaliyetlerinde bulunan işyerleri, 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereği faaliyetten men edilebileceği gibi aynı zamanda da bu tür faaliyette bulunanlar hakkında, “üç aydan altı aya kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur” maddesi gereği, Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu nedenlerle sıkıntılı bir duruma düşmemeleri için tüm işletmeler uyarılmaktadır. Denetimler, aynı komisyon marifetiyle yıl boyunca da etkin bir şekilde yapılmaya devam edilecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.