Deniz Üs Komutanı Kaya Gözaltına Alındı!

Deniz Üs Komutanı Kaya Gözaltına Alındı!İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 14 asker hakkında gözaltı ve arama kararı çıkartılanlar arasında İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Atilla Kaya’nın da yer aldığı ve gözaltına alınarak İzmir’e götürüldüğü öğrenildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Ankara’daki özel yetkili 7 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda arama yapmak üzere adliyeden ayrıldı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt kâtipleri de savcılarla birlikte arama noktalarına gitti. Savcıların, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçeceği ifade edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA’da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu belirtildi.

İskenderun Deniz Üs Komutanı olarak görev yapan Tuğamiral Turgay Erdağ ve daha sonra göreve atanan Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar’ın tutuklanmasından sonra yeni komutanın da gözaltına alınması dikkat çekerken, Kurmay Albay Atilla Kaya İzmir’e götürüldü.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.