Ya ilçe olacağız, ya yok olacağız

Denizciler, Sarıseki, Azganlık, Karayılan, Bekbele ile birlikte altı köy halkı ilçe olmak için her bir ağızdan haykırdılar;

“70 bin nüfusumuzla ilçe olmak hakkımız”

“Ya ilçe olacağız, ya yok olacağız”
Ya ilçe olacağız, ya yok olacağız
Hatay’ın Büyükşehir statüsüne alınacak olması ile kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Denizciler ve Sarıseki’nin de içinde bulunduğu 5 belde ve 6 köy halkı ilçe olmak için miting düzenlediler.
Denizciler’de düzenlenen mitinge çocuklardan bayanlara kadar 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı. Hatay’ın büyükşehir olması halinde beldelerinin mahalle statüsüne alınacağı üzerine belde meydanında toplanan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla ‘İlçe olacağız başka çaresi yok’, ‘70 bin nüfusumuzla ilçe olmayı hak ettik’, sloganları atarak için birlik ve beraberlik örneği sergilediler. Özellikle bayanlar ve çocuklar ellerinde Türk bayraklarını bir an olsun bırakmayarak seslerini hükümete duyurmaya çalıştılar.
Mitinge katılan Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Sarısesi Belediye Başkanı Bülent Özer ile birlikte mahalle ve köy muhtarları davul zurna eşliğinde halka birlikte halay çekerek, vatandaşlarına en büyük desteği verdiler.
Bu arada evlere asılan Türk bayrakları ile birlikte çevredeki ‘5 belde 6 köy, ilçe olmak için el ele’ pankartları dikkat çekti.
Hatay’ın büyükşehir olması ile birlikte beldelerinin mahalle olma korkusu ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, hizmet alamayacaklarını, dolayısıyla ilçe olmayı çoktan hak ettiklerini dile getirdiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından mitingi düzenleyen sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar adına düzenlenen basın açıklamasını okuyan Denizciler Şirinyurt Mahalle Muhtarı Ali Kekeç, 25 yıl evvel kurulan ve halen belge belediyesi adı altında hizmet veren beş belde ve altı köyün aldıkları hizmetlerle geldikleri durumun ortada olduğunu ifade etti. Bu hizmetlerin devam edebilmesi için beş belde ve altı köyden oluşan yeni bir ilçe belediyesi kurulması için başlattıkları mücadelede halkın verdiği desteğin kendilerini daha da güçlendirerek ilerlemelerini sağlayacağını kaydeden Kekeç, “Belediyelerimizin kapatılarak İskenderun’a bağlanması durumunda şimdiye kadar aldığımız bu hizmetlerin devam etmesi neredeyse imkânsız hale gelecek ve burada yaşayan yaklaşık 70 bin insanımız hizmetlerden mahrum kalacaktır. Biz baba ocağı ve ana kucağı gibi görmeye alıştığımız belediyelerimizden koparılıp herhangi bir ilçenin mahalle sakini gibi yaşamak istemiyoruz. Biz beş belediyemizden gördüğümüz hizmetlerin aksamasında sıraya konmasından uzamasından endişeliyiz. Belediyemizi evimiz gibi görmeye alıştık. Hergün uğrayıp çaylarını içtiğimiz, dertleştiğimiz belediyelerimizden başkanlarımızdan koparılıp herhangi bir herhangi bir ilçe belediye başkanının kapısında saatlerce bekleyen insanlar olmak istemiyoruz. Biz alıştığımız hizmetleri, alıştığımız sıcaklığı görmeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından miting sona ererken, kalabalık topluluğu sessizce dağıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.