Pusula Gazetesi ödül yağdırdı

Kentimizde haftalık olarak yayınlanan Pusula Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünde ödül yağdı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan Pusula Gazetesi 2012 Ödül Töreni gecesi, geniş katılımla gerçekleştirildi.
3 M Garden Club’ta gerçekleştirilen geceye İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, iş adamı Nuri Üysen, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz ve parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, İskenderun belediye meclis üyeleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve davetliler katıldı.
Pusula Gazetesi ödül yağdırdı
Gecenin açılış konuşmasını yapan Pusula Gazetesi sahibi Tamer Oğuz, hayatı boyunca yapmış olduğu tüm faaliyetlerin içeriğini yaşadığı çevreye, insanlara ve havasını soluduğu kentin mutluluğuna yönelik olmasına dair özen gösterdiğine inandığını kaydetti. Bulunduğu ortamın mutlu olmasının kendisinin mutlu olması ile eşdeğer olduğuna inananlardan biri olduğuna dikkati çeken Oğuz, “Zaten bu yüzden 11 yıl önce sloganımızı seçerken özenle seçmiştik. Neydi sloganımız; Kendimiz için değil kentimiz için. Yani önce kentimiz ve yaşayanların menfaati, sonra kendi menfaatimiz. Bu gün bu sloganımızın içeriğine uygun hale getirdiğimiz yaşam felsefemizin bir gün gelecek İskenderun’da yaşayan her bireyin dolayısıyla kentin tüm yaşayanlarının felsefesi haline dönüşeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü toplumun önceliğini kendi önceliğinden geri gören, sosyal biçimini günün koşullarına göre tercihlendiren, onure edilen fakat onure etmeyi bilmeyen her zihniyet bir gün gelecek kendi yalnızlığıyla baş başa kalmaya mahkûm olacaktır” diye konuştu.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, yaptığı konuşmada basının öneminden bahsetti. Kentimizde günlük ve haftalık olarak yayımlanan gazetelerin her türlü zorluğa rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydeden Kaymakam Su, Pusula Gazetesi sahibi Tamer Oğuz’u kutlayarak bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diledi.
Kaymakam Su’nun yapmış olduğu konuşmanın ardından sahneye çıkan İskenderun Kuzey Rüzgârı ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu ekipleri geceye gösterileriyle ayrı bir renk kattı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ödül törenine geçildi. İskenderun’da eğitim alanında her türlü fedakârlığı gösteren, yeri geldiğinde bir inşaat işçisi gibi okulu için çalışan Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Burma’ya, Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü’ye ve İkem Koleji’ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu tarafından ödülleri verildi.
YILMAZ AKPINAR’A EN İYİ GAZETECİ ÖDÜLÜ
Öte yandan yaptığı araştırmacı gazetecilik ve köşe yazılarıyla kentte gündemi belirlemede önemli rol oynayan Güney Medya Grubu Genel Koordinatörü Yılmaz Akpınar en iyi gazeteci ödülüne layık görüldü. Akpınar’a ödülünü Pusula Gazetesi sahibi Tamer Oğuz takdim etti.
Gecede ayrıca beldesine hizmet için gece gündüz demeden çalışan Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir’e AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, iş adamı Nuri Üysen’e, Kaymakam Su, bölgenin gelişmesi için önemli çalışmaların altına imza atan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı’ya yine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından ödül takdim edildi. Ülkemizde ve bölgemizde ekonomiye ciddi anlamda katkı sağlayan, istihdam yaratan ve bu konuda bölgemizde lider konumda olan Tosyalı Holding’in ödülünü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı Kaymakam Su’nun elinden aldı. Yaptığı önemli çalışmalarla beldesi olan Denizciler’in çehresini değiştiren, ayrıca beldeye birde Polis Merkezi kazandıran Uysal İnşaat sahibi Ali Uysal da plaket almaya layık görüldü. Uysal’a ödülünü Kaymakam Su takdim ederken, kapanmakta olan odasını özverili ve fedakâr çalışmalarıyla ayakta tutup önemli bir kurum haline getiren, gelirleriyle eğitim ve öğretime önemli ölçüde katkı yapan İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu’na plaketini Erzin Kaymakamı İskender Yönden, yine bölgemiz için yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiler İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Uğur Ateş te ödül almaya hak kazandı. Ateş adına ödülü OSB Müdürü Ahmet Dökgöz MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün elinden aldı. Gecede AK Parti belediye meclis üyeleri de ödül alanlar arasında yer aldılar.
Ödül töreninin ardından ise uluslar arası üne sahip olan, birçok ülkede insanlık için ücretsiz konser veren ve pek çok ülkede Barışın Elçisi’ unvanına sahip olan Türkiye’nin Elmas Çocuğu’ Ersin Faikzade sahne aldı. İkinci kez İskenderunlularla bir araya gelen Faikzade muhteşem ses sonuyla konukları büyülerken, birbirinden değerli eserleri de seslendirerek gönüllerde bir kez daha taht kurdu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.