Karnede başarının sırrı serinkanlı olmaktan geçer

İskenderun Naciye Düzen Anaokulu’nda karne dağıtım törenine katılan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’den başarılı karne görmek için velilere altın öğüt verdi

“Karnede başarının sırrı serinkanlı olmaktan geçer”

Karnede başarının sırrı serinkanlı olmaktan geçer
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Naciye Düzen Anaokulu öğrencilerinin karne sevincine ortak oldu. Minikler karnelerini, düzenlenen törenle Vali Lekesiz’in elinden aldı.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in önderliğinde gerçekleşen karne törenine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, hayırsever Oktay Tekin ve annesi Naciye Düzen, öğrenciler ve veliler katıldı.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, yıl içerisinde yaşanılan o tatlı telaşın bu gün yavrularımızın bu heyecanı ile burada noktalandığını ifade etti. İlimiz genelinde 49’u okul öncesi, 626’sı ilköğretim, 11’i ortaöğretim ve 9 özel eğitim kurumu olmak üzere; toplam 799 okulumuzda karne dağıtıldığını kaydeden Müdür Şimşek, “Öğrencilerimizin aldıkları karneler iyi olmayabilir. Fakat sonuç ne olursa olsun onlardan sevgimizi eksik etmeyelim. Bizim üzerinde durmamız gereken konulardan biri de; tatil süresince çocuklarımız daha sağlıklı bir düşünce için kitap okumaya zaman ayırmaları, okuma sürecinden kopmamaları gerekir. Bu anlamda anne ve babalar buna özen göstermelidir. Unutmayın; tatili eğitim öğretimden uzak, okumaktan uzak bir zaman dilimi olarak algılamayın” şeklinde konuştu
Törende konuşan İskenderun Kaymakam Su ise, “Şu anda dört beş yaştaki tüm öğrencilerimizi okulla buluşturduk. Bu hizmetleri 8 anaokulumuzda ve diğer okullarda açtığımız sınıflarla gerçekleştirdik. ‘Türkiye Okuyor’ projesiyle kitap bağışında 643 bin kitaba ulaştık. Yine bu dönem ilçemizde 1 milyon 985 bin kitap okundu. Ayrıca okullarda sobalı döneme son verdik. İlçemizde eğitimde kaliteyi yükseltmek adına çalışmalar yaptık” diye konuştu. Karne dağıtım töreninde son olarak konuşma kürsüsüne gelen Hatay Vali Lekesiz ise, eğitim sevdalısı ve gönüllüsü eğitim camiasına verdiği destekten dolayı karne törenini burada yapmaya karar verdiklerini belirtti. Vali Lekesiz, “Gençliğimiz, geleceğe yönelik en büyük gücümüzdür. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Tatil süresince çocuklarımız, kitap okumaya da zaman ayırmalıdır. Bu anlamda velilerimize de büyük görev düşmektedir.
Törende hayırsever Naciye Düzen de duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Düzen, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir okul daha yaptırmak istiyorum. Allah bize nasip ederse çok mutlu olacağız” şeklinde konuştu. Çocuklarınızın karnelerinde arzu etmediğiniz sonuçlar görebilirsiniz. Arzu ettiğiniz sonuçları alabilmek için neler yapmanız gerektiğini lütfen çocuğunuzla birlikte serinkanlılıkla değerlendirin” diye konuştu.
  Gençliğin, geleceğe yönelik en büyük zenginliğimiz olduğunu vurgulayan Lekesiz, iyi bir eğitimin önemine vurgu yaptı ve iyi bir eğitimin de okul öncesi eğitimle başlayacağını kaydetti. Lekesiz, “Bir işin temeli ne kadar sağlam olursa üzerinde de o kadar güçlü, yükü taşıyacak bir temel olur. Okul öncesi eğitim bu nedenle çok önemli. Hükümetimiz de bu işe çok önem veriyor. Biz de il genelinde anne ve babalarla, eğitim camiasıyla, Kaymakamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bir seferberlik başlattık. İki yıl süren bir çabanın sonucunda 81 il içerisinde Hatay okul öncesinde Türkiye birincisi oldu. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” şeklinde açıklamalarına yer verdi. Kafkas Halk Oyunları gösterisi ile renklenen karne dağıtım töreni sonrasında okulu gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Lekesiz, çocuklara ‘Tatil Kitabı’ hediye etti.

Önceki İçerikKarne dağıtımında hüzün sevinç bir arada yaşandı
Sonraki İçerikHedef Ortadoğu pazarı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.