Kulak asmayın!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın Büyükşehir Statüsü kazanmasıyla birlikte İskenderun’un küçüleceği yönündeki spekülasyonlara son noktayı koydu:

“Kulak asmayın!”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İTSO ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin öncülüğüyle bölgemizde yapımı planlanan Gemi Bakım Onarım ve Geri Dönüşüm OSB Projesi ve Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere İskenderun’a gelişinde, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Kulak asmayın!
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz ve parti yönetiminin katıldığı ziyaret keyifliydi. İGC Başkanı Şehmus Aslan’la cemiyet binasını gezen Bakan Ergin, ziyarette basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

TABELAYA TAKILMAYIN!
Bakan Ergin, büyükşehir meselesiyle birlikte ortaya çıkan spekülasyonlara tepki göstererek, “Hatay büyükşehir oluyor. Ancak, tasarı henüz önümüzde yok. Tam olarak bilgi sahibi değiliz. Detayları bilmiyoruz. Ama kulağımıza birçok iddialar geliyor. Spekülasyonları bekliyorduk. Ama hiçbirine inanmayın, kulak asmayın. Size bir örnek vermek istiyorum. İskenderun köy olsa, tabelasına Devlet ya da İl yazsanız ne değişir? Hiçbir yatırımı olmayan, büyümeyen, hizmet almayan bir şehirin tabelasına istediğinizi yazın, birşey değişmez. Ama İskenderun böyle mi? Konumu çok güzel olan bir kent. Büyük firmalar yatırım yapmak için yer aradığı şehirdir.. Birçok donatıya sahip, Hatay’ın parlayan yıldızı. İskenderun’un tabelasına niye takılıyoruz ki?

YAN YANA DURMALIYIZ
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun’un Türkiye’nin yatırım merkezi olduğuna işaret etti ve ekledi: “Türkiye’nin en büyük demir çelik fabrikalarının bulunduğu bu güzel kent, limanla birlikte eski ihtişamlı günlerine geri dönecek. Tüneli de bağlamak üzere çalışmalarımız başladı. İskenderun Türkiye’nin yatırım merkezi ancak, arazi yok. Yakında bu sıkıntıyı da ortadan kaldıracağız. Hem eş zamanda altyapı çalışması başlatacağız. Lojistik merkeze dönüşmesi için gayret sarfedeceğiz. Basını da, iş dünyası da aynı hedefe yürürse, başarılı oluruz. Önceliğimiz şu olmalı.. Yan yana duracağız, işbirliği yapacağız.”

PAYAS İÇİN GAYRET EDERİZ
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Payas’ın ilçe olma ihtimali üzerine de konuştu. Ergin, “Payas için düşüncelerimi daha önce de söyledim. Payas’ın ilçe özlemi çektiğini biliyorum. Bu konuda gayret sarfedeceğimi de söylemiştim. Ama tek başımıza olmaz. Yeri ve zamanı gelince, düşüncelerimizi söyleyeceğiz.”

BİRAZ DAHA SABREDİN!
Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, Sarıseki’de NATO iskelesinin yamaçlarına bakan askeri bölgenin boşaltıldığının hatırlatılması üzerine, “300 dönümlük bir arazi. İskenderun için aklımızda çok güzel projeler var. Burayla ilgili de düşüncelerimiz var” dedi. Bir basın mensubunun “Ahmet Tor Kışlası kalkacak mı?” sözleri üzerine “Bekleyin, sabredin. İskenderun’a çok güzel ve etkin yatırımlarımız olacak” dedi.

MAKSATLARI NEDİR, BİLMİYORUZ!
Bakan Ergin, Adana’da konvoyuna yönelik ‘tuhaf olay’ iddialarına cevap vererek, konvoy geçtikten sonra olayın cereyan ettiğini söyledi ve ekledi: “Olayın oluşu, biz geçtikten sonra Hadise olmuştur. Emniyet güçleri hala olayın üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ama olay bizim konvoy geçtikten sonra yaşanan bir hadisedir. Maksatları nedir bilemiyoruz. Adana Valiliğimize bağlı birimler çalışmalarını devam ettiriyor.”

HEP BERABER BAYRAĞI YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “İskenderun uzun süredir toprağın suyla buluşması gibi hizmet anlamında, yerel yönetimde, AK Parti’nin hizmet anlayışını, belediyecilik anlayışını özlemiş bir yöremiz” dedi. Ergin, İskenderun Yelken Kulübü’nde AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatıyla bir araya geldi.
İskenderun ilçesinin Hatay’ın en önemli merkezi olduğunu ifade eden Ergin, burada görev ve sorumluluk almanın büyük önem taşıdığını kaydetti.
10 yıldır Türkiye’ye hizmet eden bir kurumun temsilcileri olduklarını ifade eden Ergin, şöyle konuştu:
“Sorumluluk aldıktan sonra gereğini yerine getirmek de bir o kadar önemli. İşimiz onurlu bir iş. 10 yıldır bu ülkeye hizmet eden bir kurumun temsilcileriyiz. İskenderun uzun süredir toprağın suyla buluşması gibi hizmet anlamında, yerel yönetimde, Ak Parti’nin hizmet anlayışını, belediyecilik anlayışını özlemiş bir yöremiz. Bu açıdan sizin yapacağınız görevle bu hasret, özlem inşallah sona erecek. Göstereceğimiz dayanışma, gayretimiz bu neticeyi İskenderun’a, Hatay’a getirecek. Beraberce bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağız.”
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz de yeni yapılan kongre sonucunda göreve geldiklerini belirterek, amaçlarının İskenderun Belediyesini Ak Parti belediyesi yapmak olduğunu söyledi.
Toplantıya, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İl Başkanı İsmail Kimyeci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.