Nazım Hikmet ve Ahmet Arif türkülerle anıldı

Nazım Hikmet ve Ahmet Arif ölümlerinin yıldönümünde türkü ve şiirlerle anıldı. İskenderun Eğitim-İş şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliğine daha çok gençler ve kadınlar katıldı.

Nazım Hikmet ve Ahmet Arif türkülerle anıldı

Etkinlik ise sahil kenarında yapıldı. Eğitim-İş şube başkanı Hasan Kuş şiir ve arkasından konuşmalarla Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’i niçin andıklarını belirtti. Konuşmadan sonra Eğitim-İş öğretmenlerin hazırladıkları türküler, şiirler ve saz, gitar dinletileri söylendi ve çalındı.
Sahil bu etkinlik ile canlı müzik izleelim diyerek insanlar kaldırımlara, çimenler oturarak türkülere eşlik ettiler. Eğitim-İş öğretmenlerinden Adnan Çelik hem türkü söyledi, hem de saz çalarak büyük alkış topladı. Yine Demet Beyaz türküleri ile gelenlerin büyük beğenisini kazandılar. Diğer Gülhan Türkan, Ali Özyılmaz ise şiirleri ile katılanlara büyük bir şiir dinletisi sundular.
Etkinlikte Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Pirsultan’dan türküler söylendi.
Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’in ölüm yıldönümünde bir konuşma yapan Eğitim İş başkanı Hasan Kuş ise onların şiirlerinin halen taptaze durduğunu ve mücadele etmek isteyen, yada devrim yapmak isteyenin halen dillerinde söylendiğinin altını çizdi.
Hasan Kuş Ahmet Arif’in ejderha olsan kar etmez şiiri ile başladı. “Nazım Hikmet’i bir memleket hasreti ile sonsuzluğa uğurladık. Bunun yarası halen tap taze yüreğimizde durmaktadır. İçimizi kanatmaya devam ediyor.
Ahmet Arif derseniz memleket hasreti ile şiirlerini yazmıştır. Hapislerde yatmıştır ama halkını ve memleketini düşünmekten vazgeçmemiştir.
Ne zaman memlekette eşitlik ve özgürlük için yükseliyor, Ne zaman örgütlü mücadele güç kazanıyor, çok açık görüyoruz ki onların türküleri bu kavgada daha gür bir sesle söyleniyor. Ustalarımızın şiirlerinin böyle taptaze olmasının nedeni; Bizim en insanca düşlerimizin, en büyük umutlarımızın, en soylu özlemlerimizin, en yoğun, en yalın ifadesidir. Bu günde böyledir ve gelecekte de böyle olacaktır. Arif’in kapansın el kapısı şiirinde belirttiği gerçeklik halen önümüzde durmaktadır. Kalemlerini, dehalarını, yüreklerini, tüm yaşamlarını emekçilerin zaferi ve halkların eşitliği için kardeşliği, insanların birlik içinde bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçe yaşadığı bir dünya için savaşmaya, kendileri için değil, özgür bir dünya için savaşan ve emekçilerin mücadelesine güç katan Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’i ölümlerinin yıldönümünde özlem, saygı ve sevgi ile anıyoruz” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.