Kayısı yerken, Hakkı Bulut dinlediler

Kırıkhan ilçesine bağlı Kurtlusoğuksu beldesinde kaysı festivali düzenlendi.
Festivale gelen davetlilere 2 ton kayısı ikram edildi. Sanatçı Hakkı Bulut, festivalde bir konser verdi. Hakkı Bulut’un konserinde izdiham yaşandı. Hakkı Bulut, “Hatay’da öğretmenlik yaptım. Bu bölge beni çok sever ve sayar. Hatay’ın gönlümde ayrı yeri var. Çalışkan ve sıcakkanlı insanları var” dedi.
Kurtlusoğuksu Belediyesi Başkanı Osman Koşay, belediye binası önünde düzenlenen festivalde bir konuşma yaptı. Kayısı denilince akla ilk olarak Malatya’nın geldiğini; ancak Kurtlusoğuksu kayısısının daha kaliteli ve lezzetli olduğunu söyledi. Başkan Koşay, “Her zaman üreticinin yanındayız. Bu bağlamda Bölgenin en lezzetli kaysısını yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Kayısımızın adını ve tadını Türkiye’ye duyurmamız gerekiyor. O zaman talep daha çok artacak, beldemizin adı daha çok duyulacaktır” dedi.
Kayısı yerken, Hakkı Bulut dinlediler
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise festivalin öneminin çok büyük olduğunu ifade ederek, “Gelecek yıllarda devlet desteği altında yapılması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu festivalin yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu. MHP Hatay Milletvekili Şefk Çirkin, MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş ve Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay, festivalde kaysıların tadına bakarak objektiflere poz verdi. Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay, başarılı üreticileri plaket ile ödüllendirdi.

Önceki İçerikMinik Anna vaftiz oldu!
Sonraki İçerikŞarkılarla ‘İstanbul’ nostaljisi!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.