Gerilimli meclis

İskenderun Belediye Meclisi Haziran ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında 3 maddenin görüşüldüğü meclis oturumunda büyükşehir belediyesi, İskenderun spor ve İskenderun Limanı konuları ele alındı.

Gerilimli meclis

Gündem dışı konuşan İskenderun belediye başkanı Yusuf Civelek, Ankara’daki Hatay Günlerinden bahsederek Hatay’ın en iyi şekilde tanıtıldığını ifade etti. İskenderun’da hayata geçirilen hizmetler hakkında da bilgiler aktaran Başkan Civelek, su borularının döşendiğini, bu çalışmalar bittikten sonra İskenderun halkının artık musluktan su içebileceğini kaydetti.

Gündem dışı ilk olarak konuşan belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, büyükşehir belediyesi oluşumu ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıkladı. Büyükşehir belediyesi ile artık ilçe belediyelerin yetkilerinin kısıtlanacağını kaydeden Kimyon, artık herkesin İskenderun’un il olması için çaba harcaması gerektiğini ifade etti.

 

 

MUSTAFA ÖZEN VE BELEDİYE BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ

Daha sonra konuşan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır da büyükşehir konusuna değinerek, İskenderun’un sahipsizliğinden bahsetti. Hatay’ın Büyükşehir olmasının İskenderun’a hiçbir fayda sağlamayacağını dile getiren Şandır, Antakya’nın bu yönle her şeyi eline geçirdiğini, dolayısıyla artık İskenderun’u daha zor günler beklediğinin altını çizdi. MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır, CHP’li Mustafa Özen’in içinde ‘Belediye Meclis üyeleri imar konularıyla haşır neşir olmamalıdır’ ibaresinin de yer aldığı 7 maddelik belediyeye sunduğu yazı ile ilgili açıklamalar yaptı. Özen’in bu açıklamalarının üzeri ya kendisinin partiden istifa etmesi veya Belediye Başkanı’nın istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Şandır, bu tür beyanların herkese zarar vereceğini belirtti. Büyük Hatay Spor projesine de vurgu yapan Garip Şandır, “İskenderun’un neyi eksik? Eğer bir takım profesyonel ligde başarılı olacaksa neden zamanında İ.D.Ç spor’a destek verilmedi? Şimdi çıkıp Büyük Hatay spor projesi için takıma destek sağlanmaya çalışılıyor” dedi. Şandır İskenderun Limanı konusuna da değinerek kente bir fayda sağlamadığını tüm işlerin dışarıya verildiğini öne sürdü.

 

İSKENDERUN SPOR’A DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AK Parti Grup Başkan vekili Doğan Erten de büyükşehir belediyesi ile ilgili parti olarak şu gelişmelerden bilgi sahibi olmadıklarını ifade ederken, İskenderun spor konusuna da değindi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in de destekleriyle artık İskenderun spor’a gerekli desteğin verileceğini ifade eden Erten, “Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası her ay İskenderun spor’a 10’ar bin TL yardımda bulunacaklar. Bu yardımlara İskenderun Belediyesi de destek verecek. Böylelikle aylık 60-70 bin TL ile İskenderun spor’a destek sağlanacak. Ben bu çalışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KİMSENİN CHP’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAYA HAKKI YOK

CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise gündem dışı yaptığı konuşmada Garip Şandır’ın partilerini hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Turan, “Kimse CHP’nin kendi iç işlerine karışmamaya hakkının olmadığını vurguladı.

 

CENGİZ ORAN SERT ÇIKTI

Bu arada İskenderun Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Cengiz Oran CHP’li Mustafa Özen’in İskenderun spor ile ilgili açıklamalarına sert çıktı. Oran Mustafa Özen’e seslenerek “Neden İskenderun spor 2. ligdeyken takıma sahip çıkmadınız? Bu takımın asıl yeri burası olmamalıdır” diyerek tepki gösterdi.

 

İSKENDERUN SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Son olarak konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, belediye meclis üyelerinin yapmış olduğu açıklamalara cevap verdi. İskenderun’un hiçbir zaman sahipsiz olmadığını kentin sahibinin İskenderunlular olduğunu belirten Başkan Civelek, herkesin el birliği içinde İskenderun’un kalkınması için çaba harcaması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan İskenderun spor Kulüp Başkanı Sedat Uysal da belediye meclis oturumuna katılarak takım ile ilgili yapılan açıklamaları yerinde dinledi. Yapılan konuşmaların ardından gündemde bulunan 3 madde ele alındı. Gündemin ilk maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunulmak üzere 1/1000 ölçekli ilave iskele, yolcu bekleme salonu ve lokanta yerine ilişken Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve şehircilik Müdürlüğü teklifinin düzeltilerek tekrar gündeme gelmesi oy birliğiyle kabul edilirken, diğer iki madde ise komisyonlara sevk edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.