Sevgiyi, kardeşliği ve barışı yeşertiniz

Dr. Gani Bahadırlı 75 yıl Anaokulu Müdiresi Ayşe Ersoy, yıl sonu etkinliklerinde miniklere seslendi:

‘Sevgiyi, kardeşliği ve barışı yeşertiniz’

Dr. Gani Bahadırlı 75 yıl Anaokulu, yıl sonu etkinliklerini yaptığı MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda muhteşem bir yılsonu finali yaptı. Okul Müdiresi Ayşe Ersoy, yaptıgı konuşmada velilere ve konuklara seslenerek, “Birlikte yaşadığımız koca bir yıla hiç dönüp baktınız mı, bilmiyorum. Biz öğretmenler için sizin varlığınız, başarılarınız önemlidir. Her eğitim ve öğrenim yılı bizim için ömür gibidir. Başlangıcı doğum kadar heyecanlı, bitimi ise bir son kadar hüzün vericidir” dedi ve ekledi:

Sevgiyi, kardeşliği ve barışı yeşertiniz

“Ancak, Anka kuşu misali yeniden doğar her yıl ve bunun için beklemek, dinlenmek ve sabretmek gerekir. Kısa bir süre önce ağlayarak başlamıştınız okula. İlk kez okullu olmanın, evden ve anne babanızdan ayrı kalmanın endişesi vardı gözlerinizde. Ancak zaman ilerledi, siz büyüdünüz. Bizleri tanıdınız ve size neler kazandırmaya çalıştığımızı gördünüz. Zaman hızla akıp giderken unutulmaması gerekenlerin temellerini atmaya çalıştık hep birlikte. Bizler her insanın bir değer olduğu inancı içinde çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Ünlü düşünür Yusuf Has Hacip’in dediği gibi; “Kara toprak altındaki elmas, taştan farksızdır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak, ne mutlu bize..
Sizleri, bu duygularla birer çiçek tohumu olarak ülkemin ve dünyanın tüm semalarına serpiyorum. Düştüğünüz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, bizim mutlu olmamız için yeterli olacaktır. Tüm yaşamınızın değerli ailelerinizle birlikte, sağlıklı, başarılı ve mutlu geçmesini diliyor, hepinizi ayrı ayrı öpüyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Konuşmamı Ulu Önder Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum:
‘- Zafer, zafer benimdir diyebilenin; başarı, başarıya ulaşacağım diye başlayanın ve başardım diyebilendir.”
Ersoy’un konuşması, törende duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.
Konuşmanın ardından, yıl boyu okula maddi manevi yardımlarda bulunan veliler ve okul aile birliğine teşekkür belgeleri verildi.
İskenderun Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Düzen de, öğrencilere başarılı bir eğitim veren öğretmenlere teşekkür belgelerini takdim etti.
Teşekkür belgelerinin ardından sahne çocuklara kaldı. İstiklal Marşı oratoryosu ile konuklara duygusal anlar yaşatan minikler, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudular. Ellerinde tuttukları pankartta, Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu ülkeye bir daha istiklal marşı yazdırmayı nasip etmesin” sözü ayakta alkışlandı. Törende ayrıca, miniklerden oluşan Kafkas ekibinin müzik eşliğinde solo oyunları renk kattı. Ardından Latin müziği eşlinde çocukların dansı görülmeye değerdi. Sarıkamış destanının da sergilendiği etkinliklerde bazı velilerin göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi mani olamadı. Minikler son olarak, sandalye dansı, kına gecesi, kesik çayır, Harmandalı, Çadırım üstüne, Lirik dansı, Eşref Paşalılar gösterimini sahneye yansıttılar ve finali Çanakkale Oratoryosu ile tamamladılar. Gösteri bitirken, miniklerin kep töreni görülmeye değerdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.