Başarılı öğrenci yetiştirmek özel projelerden geçiyor

Türkiye’de İTEC (Geleceğin Sınıf Tasarım Projesi) kapsamında pilot okul seçilerek bölgemizin gururu olan Amerikan Kültür Koleji tasarladığı projeler ve yeniliklerle eğitim-öğretim de sınırları aşıyor. Bu projenin baş mimarı olan Amerikan Kültür Koleji İngilizce Öğretmeni Esen Sandıraz, ITEC projesiyle artık sınıflarda teknolojiyi daha iyi kullanacaklarının altını çizdi.

Başarılı öğrenci yetiştirmek özel projelerden geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Koordinatörü Birol Çam ve İTEC Projesi Genel Koordinatörü Mehmet Muharremoğlu’nun okulda bir dizi gözlemler yapmasının ardından pilot okul seçilen Amerikan Kültür Koleji’nde büyük heyecan ve mutluluk yaşanıyor. İTEC Projesi’ni 9 sınıf öğrencileriyle birlikte hazırlayan Amerikan Kültür Koleji İngilizce Öğretmeni Esen Sandıraz, bu proje ile kalıplaşmış sınıf eğitimlerinin bir kenara atıldığını, artık teknolojinin tüm imkânlarından daha iyi yararlanarak eğitim ve öğretim verecek olmalarının hazzını yaşadıklarını ifade etti. Bu projeyi yaygınlaştırmak için AB’den gelecek önerinin önemli olduğunu belirten Esen Sandıraz, okulumuzun 17 pilot okuldan biri olması ve benimde pilot öğretmen olmam bundan sonraki çalışmalarımız için bize büyük destek ve moral olacak” diye konuştu.
Amerikan Kültür Koleji sahibi Alparslan Görgen ise, eğitim ve öğretimde yeniliklerin son derece önemli olduğunu belirtti. İngilizce dalında son dönemlerde büyük atılım içine girdiklerini kaydeden Görgen, “Esen Sandıraz hocamızın ve öğrencimizin ITEC projesiyle okulumuzu pilot okul yolunda yaptıkları bu çalışma takdire şayandır. 21. yüzyıla yakışır öğrenciler yetiştirmenin yolunun artık Avrupa Birliği projeleri yapmaktan geçiyor. Ben öğretmenimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bundan sonrada okulumuzun gerek Türkiye’ye gerekse dünyaya tanıtacak projeler gerçekleştireceklerini inanıyorum. Mutluyuz ve gururluyuz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.