50 bin izleyici bekliyoruz!

Türkçe Olimpiyatları Hatay Tertip Komitesi Başkanı Ali Yalçın, bu yıl 10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın İskenderun’da düzenlenecek olan Hatay ayağına 50 bin izleyicinin katılmasını beklediklerini söyledi.
Yalçın, Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği’nde (AKADİM) düzenlediği basın toplantısında, 2002 yılında 10 ülkenin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları’na bu yıl 135 ülkeden toplam bin 800 öğrencinin katıldığını ifade etti. Yalçın, bu yıl itibariyle Türk iş adamları ve esnafın katkısıyla 135 ülkede Türk okullarının eğitim hizmetlerine devam ettiğini dile getirdi.
50 bin izleyici bekliyoruz!
Yalçın, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 135 ülkeden bin 800 öğrencinin katıldığını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu öğrencilerin bin 500’ü Türkiye’ye geldi. Bu öğrencilerin 11 farklı alanda yarışacak. İskenderun’da düzenlenecek yarışmalarda ise sadece şarkı, şiir ve halk oyunları dallarında maharetlerini sergileyecekler. İskenderun’da 6 haziran çarşamba günü Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan etkinliğe de 50 bin izleyicinin katılmasını bekliyoruz.”
AKADİM Başkanı İsa Aydın ise derneklerinin Türkiye’de herkesle diyalog kurmayı kendisine hedef olarak belirlediğini, dünyanın birçok ülkesinden gelecek olan öğrencilere ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Önceki İçerikMKÜ ilk fizyoterapistlerini mezun etti
Sonraki İçerikBaşarılı öğrenci yetiştirmek özel projelerden geçiyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.