CHP Hatay Milletvekili Dudu sordu:

CHP Hatay Milletvekili Dudu sordu:

“Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde
‘Gemi Simülatörü’ eğitimi neden verilemiyor?

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, İskenderun Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde amaca uygun bir eğitim verilemediğini ileri sürdü.

Milletvekili Dudu, yazılı açıklamasında, “Okul ilk mezunlarını veriyor, ama amaçlara uygun olmayan bir eğitim sonucu eksik diplomalı mezunlar veriyor” dedi. Açıklama şöyle:
“Bu okulun sahip olduğu donanımla bu bölümlerden mezun vermesi mümkün değilken, 4 yıl boyunca öğrenciler ve veliler oyalanmış ve kandırılmıştır.
Okulun Gemi Yönetimi dalı öğrencilerinin ileride gemi adamı olabilmeleri ve gemiye çıkabilir ehliyetlerinin olabilmesi için “gemi simülatörü” eğitimi almaları gerekmektedir. Ayrıca mezunlar; simülatör eğitimlerine göre, ehliyetleri derecelendirilmekte ve bunun sonucunda çeşitli büyüklükte gemilerde görev yapabilmektedirler. Ancak bu eğitimi alacakları simülatör ne bu okulda ne de çevre okullarda bulunmamaktadır. Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinde gemi simülatörü olmadığı için bu yıl mezun olacak 44 öğrenci bu eğitimi halen alamamıştır. Bu yüzden, kendi dallarıyla ilgili işlerde istihdam edilemeyeceklerdir. Ülkemizde her geçen gün eğitimle ilgili yaşanan çıkmazlara bu sayede yeni biri daha eklenmiştir. Öğrenciler ve aileler ne ümitlerle başlamış, sonuçta da nasıl bir hüsrana uğramıştır. Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Gemi Yönetimi dalı seçimini yapan öğrenciler ve velileri mağduriyetlerini dile getirmekte, ancak herhangi bir çözüm bulunamamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanına vermiş olduğum soru önergesine gelen yanıtta; bu yıl mezun olacak çocukların simülatör eğitimleri ile ilgili mağduriyet yaşamayacakları ve bu eksikliğin bölgede bulunan diğer okullarda bir şekilde tamamlanacağı bildirilmişti. Ancak; okulda eğitim gören son sınıf öğrencilerinin velileri ve yetkililerle yaptığım görüşmeler ve bölgede yaptığım araştırmalarda gördüm ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafıma gönderdiği cevapta yazan konuyla ilgili olarak ne okul idaresinin ne de il milli eğitim müdürlüğünün haberi bile yok. Ki olsa bile bu tür bir çalışmanın yapılabileceği, simülatörün bulunduğu okul da yok. “Gemi yönetimi dalını seçmiş ve bu yıl mezun olacak olan 44 öğrencinin mağdur olmamaları için simülatörü bulunan bölgedeki diğer okullarda eğitim almaları ve öğrencilerin diplomalarının gereği olan eğitimlerin verilmesi yönünde gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca mezuniyet öncesi ilgili eğitimi almaları için gerekli önlemler alınacaktır” şeklinde gelen önerge cevabını buradan okul yöneticilerine ve il milli eğitim müdürlüğüne de duyuruyorum.
Buradan yetkililere sesleniyorum; Simülatör eğitimi alamamış olan öğrencilerin gemi adamı olmalarının sağlanması ve eksik konulardaki eğitimlerinin tamamlanması için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz? Okulda olmayan gemi simülatörü ile ilgili bölgede ücretli kurslar olduğu bilinmektedir. Bakanlık olarak okula bu simülatör temin edilene kadar ilgili kurslarla gerekli anlaşmalar yapılarak en azından bu yıl mezun olacak öğrencilere eğitim verilmesi noktasında girişimleriniz olacak mıdır? Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ne “gemi simülatörü” ne zaman temin edilecek ve bu konudaki mağduriyet ne zaman giderilecektir?

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.