VALİ CERRAH, ERZİN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ’Nİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

VALİ CERRAH, ERZİN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ’Nİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Türkiye’nin ticareti çok hızlandı!

Vali Celalettin cerrah, Erzin Genç İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.
VALİ CERRAH, ERZİN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ’Nİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
Erzin Genç İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Türkiye önemli bir büyüme süreci içine girdi. Bu süreç içerisinde ekonomide önemli değişimler meydana geliyor. Örneğin ihracat konusunda önümüz açıldı. Türkiye’nin ticareti çok hızlandı” dedi. Erzin ekonomisinin daha çok narenciye üretimine dayandığını söyleyen Ahmet Kürşat Yılmaz, narenciye üretiminde önemli gelişmeler kaydettiklerini ifade ederek, önümüzdeki yıllarda narenciye konusunda dünyadaki diğer ülkelerle rekabet edebilecek düzeye gelmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Erzin’de zeytin üretimi yapıldığını ve Osmaniye’de zeytin konusunda yapılan çalışmaları da takip ettiklerini belirten Yılmaz Osmaniye’de zeytin konusunda devlet ve üretici işbirliğinin çok güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin Erzin ilçesi ile çok yakın olduğunu söyleyen Vali Cerrah ise, “Son yıllarda Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde önemli gelişmeler oluyor. Bu gelişmeden doğal olarak Erzin de faydalanacak” diye konuştu. Erzin’in temel tarım ürününü narenciyenin yerel tüketiminin teşvikinin ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını da vurgulayan Vali Cerrah, “İl ve ilçelerin temel tarım ürünlerinin yerel tüketiminin teşvik edilmesi gerekiyor. Biz de Osmaniye’nin temel tarım ürünü olan Osmaniye yer fıstığı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca bu tarım ürünlerinin sanayi ürünlerine dönüştürülmesi ve kullanım alanının genişletilmesi gerekiyor. Ürünün üreticiye kazandırabilmesi için bu şart” diye konuştu. Vali Cerrah, Osmaniye’de zeytin sektöründe önemli bir gelişme yaşandığını ve çok sayıda zeytin ağacından önümüzdeki yıllarda önemli miktarda verim sağlanacağını da kaydederek, “Zeytin potansiyelimizi değerlendirmek ve Osmaniye’de üretilen zeytinin Osmaniye’de işlenerek, pazarlanması için Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi’sini kurma çalışmalarımız devam ediyor. Erzin de gerek ürettiği zeytini işleme konusunda gerek zeytinyağını depolarda saklama konusunda İhtisas Organize Sanayi’sinden faydalanabilecek” dedi. Kurulacak olan Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi’sinin, bütün fabrikalar bir arada olacağı ve şehir dışında bulunacağı için, çevre kirliliğini de önleyeceğini söyleyen Vali Cerrah, “Osmaniye’de zeytinyağı fabrikaları yılda 3–4 ay çalışıyor, onun dışında çalışmıyor. Kurulacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalarımız yılın 365 günü çalışacak. Çünkü sadece zeytinyağı değil, sabun ve yakacak da üretilecek. Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi’si kısaca sadece Osmaniye’ye değil çevre il ve ilçelere de hizmet verecek” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.