Başkentte künefe izdihamı!

Başkentte Hatay Günleri başladı..

Başkentte künefe izdihamı!
Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ”Başkent’te Hatay Günleri” görkemli bir açılış töreni ile başladı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hatay Tanıtım Günlerinin açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz yaptı.
Başkentte künefe izdihamı!
Açılış öncesinde bir konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinin bu organizasyonlarla daha iyi tanındığını ifade etti. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, STK temsilcileri, seçkin işadamları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın uygarlıklar için bir kavşak noktası olduğunu, özgün kimliğinden de bir şey kaybetmediğini belirtti. Vali Lekesiz, ”Hatay’da karşınıza muhteşem bir zenginlik çıkıyor. Bu zenginliği daha tanınır ve bilinir hale getirebilmek için ilimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya çalışıyoruz” dedi. 
Protokol mensupları, açılış sonrasında standları gezerek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiler.
Antakya Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan törende, folklor ekipleri de yöresel oyunlar sergiledi. Açılışa katılanlara Hatay’ın tatlısı, künefe ikram edildi. Vali Lekesiz, vatandaşlara kendi elleriyle künefe yedirdi. Hatay’ın tarihi, turistik yerlerinin tanıtılacağı etkinlikte, zengin mezelerin, tepsi kebabının künefenin yer aldığı Hatay mutfağı da tanıtılacak. “Başkent’te Hatay Günleri” 3 Haziran’a kadar, 10.00-22.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.