MKÜ’de yedi çakma samuray

Av. Bülent Akbay MKÜ’de yedi öğrencinin okuldan atıldığını, yüzlerce öğrenci hakkında da soruşturma olduğunu belirtti. Akbay, MKÜ disiplin kurulu üyelerine de ilginç bir benzetme yaptı:
“MKÜ’de yedi çakma samuray”

bülent akbay
bülent akbay

Av. Bülent Akbay, bu günlerde bilim yuvalarında, tarikatların yoğun kadrolaşması, üniversiteleri adeta bilimin ve özgür düşüncenin kıyıldığı mezbahaya çevirdi” dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 7 öğrencinin okuldan atıldığını, yüzlerce öğrenci hakkında ise devam eden soruşturmalar olduğunu kaydeden Akbay, konu ile ilgili yaptığı önemli açıklamada MKÜ yönetimine ateş püskürdü. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin disiplin Kurulu üyelerinin dördü profesör ikisi doçent ve biri yardımcı doçent olmak üzere 7 kişiden oluştuğunu ve bunları ‘Yedi çakma samuray’ olarak nitelendiren Av. Bülent Akbay, “Bunların arasında dekan olanı bile var. Bu kadar akademisyenin bir araya geldiği ortamda bilim ve insanlık adına bazı konuların konuşulacağı ve topluma ışık saçacaklarını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. O eskidendi. Bu ülkenin aydınlık fikirlerine sahip gençleri, sırf körü körüne itaat etmeyi ve kurbanlık koyun olmayı ret eden tutumlarından dolayı bin bir zorlukla kazandıkları üniversitelerinden koparıldılar. Geçtiğimiz hafta can güvenliği talep eden bir basın açıklaması yaptıkları için 7 öğrenci okullarından atılırken 60’a yakın öğrenci bir ay ile iki yarıyıl okullarından uzaklaştı. Yüzlerce öğrenci hakkında ise devam eden soruşturmalar varmış. Bu haberleri duyunca kulaklarımıza inanamadık. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin akademik kadrolarının büyük bir iştahla imzaladığını öğrendiğimiz bu kararların örneğine 12 Eylül darbesinin karanlık günlerinde dahi rastlanmadı. Vicdansızlığı, akıl tutulmasını, bilime ve insanlığa açıkça ihaneti içeren bu ceza kararlarını savunmak neredeyse imkânsız. Öğrenciler, 9 Mart’ta üniversitede kampus içerisinde arkadaşlarının poşu taktığı gerekçesiyle önce sözlü tacize uğradığını, sonra da silah göstermek suretiyle tehdit ve hakarete maruz kaldılar. Bu saldırı neticesinde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatılmış ve bu soruşturmalar neticesinde öğrenciler ceza yağmış. Bu da yetmezmiş gibi bazı idareciler sınıfta soruşturmalarda ismi olan öğrencilerin derslerine girmemesini ve derslerinden geçemeyeceği söyleyerek akademik ahlakın tüm kural ve ilkelerini paspasa çevirmişlerdir. Mustafa Kemal Üniversitesi disiplin kurulu üyeleri kendilerini adeta hâkim, savcı ve polis yerine koyarak Anayasa tarafından korunan temel hak ve hürriyetlerden düşünce ve ifade özgürlüğünü ihlal etmişlerdir. Basın açıklaması yapmak hiçbir kurum ve kuruluşun iznine tabi değildir. Basın açıklaması ifade özgürlüğünü kullanmanın en yaygın araçlarından biridir. Bu sebeple Üniversiteleri babasının çiftliği sanan sözde akademisyenlere öğrenci gençliği emir-kulu yapamayacaklarını hatırlatma ihtiyacı hasıl olmuştur. Efendilerine yaranmaya çalışanlar öğrenci gençliğin özgür ruhuna kilit vuramayacaktır” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.