Türkiye, Özal’dan sonra bu kez AK Parti ile büyüdü

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bir şirketin hedefe ulaşmasının şartlarından en önemlisinin çok çalışmak ve inanmak olduğunu söyledi. Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği( KİSİAD)ın ‘İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor’ programının bu seferki konuğu Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan KİSİAD Başkanı M. Tamer Eker, dernek olarak kuruluşunun 10. yıl dönümünde kentin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik neler yapabilecekleri üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek “Bundan 10 yıl önce 40 arkadaşla çıktığımız yolda şimdi 200’den fazla seçkin üyelerimizle yolumuza devam ediyoruz. Amacımız, şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasını sağlayacak projeler üretip hayata geçirmek, refah seviyesini arttırmaktır. Bundan dolayıdır ki ‘İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor’ programını hazırlayarak deneyimli iş adamlarımız bizlere bugünlere nasıl geldiklerini anlatarak deneyimlerinden istifade etmeye çalışıyoruz.

Nihat Özdemir
Nihat Özdemir

Başkan Eker, 6 Mayıs’ta Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının da İskenderun’da gerçekleşeceğini hatırlatarak, bu organizasyonun İskenderun’un tanıtımında büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

GÜNSİAF “İSKENDERUN’UN YILDIZI PARLIYOR’
KİSİAD’ın bağlı bulunduğu GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan, federasyon ile ilgili bilgiler verirken, İskenderun’un Doğu ve G. Doğu Bölgesi açısınd7an çok önemli olduğunu ifade ederek “Bölge ve ülke ekonomisi konusunda İskenderun’un önemi çok büyüktür. Dörtyol-Hassa tünelinin faaliyete girmesiyle İskenderun-G.Antep ve dolayısıyla G. Doğu ile arasındaki mesafe kısalacaktır. Bu da bu bölgelerdeki ticaret hacminin daha da artmasına yol açacaktır. İskenderun’un yıldızı her geçen gün parlıyor. Tünealin açılmasıyla birlikte limanın karşılaşacağı potansiyeli de Sayın Özdemir’in iyi değerlendirmesi ve ona göre planlama yapması gerekiyor” diye konuştu.

ÖZDEMİR: 40 YILDA GRUP OLDUK
İskenderun Kaymakamı A. İhsan Su’nun selamlama konuşmasının ardından Limak Başkanı Nihat Özdemir’i anlatan kısa bir film izletildi.
Daha sonra alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Nihat Özdemir, Limak’ın kuruluş hikâyesini anlattı. Özdemir, üniversitede arkadaşı olan Recai Bacaksız ile birlikte üniversite hem asistanlık hem de müteahhitlik işleri yaptığını belirterek süreci şöyle anlattı:

“Darbe öncesinde üniversitede çalışmanın zorlunun artmasıyla birlikte istifa edip şirketimizin başına geçtik. Geceli gündüzlü çalışmaların ardından birçok işi belirlenen tarih öncesinde tamamladık. Özellikle Rahmetli Özal’ın kalkınma hamlesiyle birlikte işlerimiz çok daha fazla yoğunlaştı. Müteahhitlikten sonra enerji, havacılık, turizm, çimento ve gıda gibi sektörlerde yatırım yaparak yolumuza devam ettik.”
Özal’dan sonra en iyi çalışma performansını AK Parti hükümetinde yakaladıklarını da anlatan Özdemir “Son on yıldaki hamleler, Özal’ın hamleleriyle benzerlikleri var. Özelleştirmenin hızla yapıldığı bu dönemde iş potansiyeli de ivme kazandı. Özelleştirilen tesisleri aldığımızda hepsi de kullanılamaz haldeydi. Kurtulan Çimento Fabrikası’nda olduğu gibi hepsini modernize ederek kapasitelerini arttırdık. Yoğun bir iş temposuyla çalıştık ve çalışıyoruz. Kurulan her şirket önce müteahhitlikle başlar, sonra diğer sektörlere giriş yapar” dedi.

HEDEFİNİZ NET OLMALI
Başkan Özdemir, hedefe ulaşmanın şartlarının çok ağır olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önünüze net bir hedef koymanız lazım. Hedefi belirledikten sonra inanacak ve çok çalışacaksınız. Birçok firma haftanın beş günü çalışırken biz altı gün çalışıyor, hatta yetmiyor, Pazar günlerini de dahil ediyoruz. Ben sabah saat altıda mesaiye başlıyorum. Yılmadan, inançla yapılacak çalışma mutlaka sizi hedefinize ulaştırır.”

İSKENDERUN LİMANINDA GEMİLER SIRAYA GİRECEK
Özdemir, sahibi oldukları limandaki modernize çalışmalarını tamamlamak için hızla çalıştıklarını kaydederek “Burada 250 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu. Limanı devraldığımız Ocak ayından itibaren hummalı bir çalışma ortaya koyuyoruz. Mevcut tüm vinçler, kaldırılacak, yerlerine yenisi monte edilecek. Siparişleri verildi, geliyor. Bu arada bin 200 metre uzunluğunda yeni bir rıhtım inşa ediyoruz. Burada ilk etapta 250 kişi direk istihdam edilecek. Tabi bu sayı limanın tam anlamıyla hizmete girmesiyle binlere ulaşacak” ifadelerini kullandı. Limanı, Türkiye’nin en büyük limanı yapacakları iddiasında da bulunan Nihat Özdemir, “Makine ekipmanları, teknoloji ve yeni rıhtım ve iskelelerle tahmil ve tahliye işlemlerinde yaşayacağımız yoğunlukla liman Türkiye’nin en büyük limanı olacaktır. En büyük liman olması için hiçbir neden yoktur. Çünkü, Dörtyol-Hassa tüneli ile G. Antep ile aradaki mesafe 80 Km. düşecek. Karayolu taşımacılığın pahalı olduğu ülkemizde bu mesafe kara taşımacılığı yapan firmalarımız için çok önemlidir. İskenderun limanının karşılaşacağı potansiyeli çok iyi biliyoruz. G. Doğu ve Doğu bölgelerinin yanında, komşularımız Suriye, Irak ve İran’ın potansiyelini de biliyoruz. Komşulardaki sıkıntının da bitmesiyle limanımız dünyanın sayılı limanları arasında yer alacak” ifadelerini kullandı.

TAŞIYACAK GÜCÜM KALMADI
Konferansı izlemeye gelen bir vatandaşın, “Neden Fenerbahçe’den ayrıldınız?” sorusuna cevap veren Özdemir, geçtiğimiz kongrelerde Aziz Yıldırım’ın kendisini yönetime almak için telefon ettiğini belirterek, “Aziz Yıldırım bana Ali Şen istiyor aday oluyorsun da ben isteyince niye olmuyorsun dedi ve beni listeye yazdı, seçim yapıldı, yönetime seçildim. Bizi başkan yardımcılığına getirdiler. Biz de göreve başladık ve başımıza 3 Temmuz olayı geldi. Taraftar, medya, rakiplerimiz, adli süreç her tarafı problemle geçen bir süreç yaşadık. Maddi yükümlülüklerimiz, banka borçlarımız oldu. Fakat yönetim kurulu ile birlikte çalışırken, herkesin büyük endişeleri vardı. Fenerbahçe ne olacak diye. Arkadaşlarımız, sevdiğimiz insanlar, görevi bırakmamın doğru olmayacağını söylediler” diye konuştu.
Kendisinin de artık sonraki kongrede olmayacağını belirttiğini kaydeden Özdemir, “Bu olaylar arka arkaya gelince, benim çok uzun süre Fenerbahçe’de olmam, hem de bu yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe’de taşıyacak gücümün kalmadığını anladım. Bir daha yönetime girersem başarılı olamayacağına inanıyorum. Kendi işime, kendi eşime ve kendi çocuklarıma da haksızlık edeceğime inandığım için uzun süren mücadelelerden sonra bu konuya bir son nokta koyduğuma inandım ve koydum. Bu, Fenerbahçe’den koptum anlamında değil. Bir insanın orada isminin yazılı olmasından dolayı hizmetinin devam edeceği de anlamına gelmiyor. İsmim orada olsun olmasın ben Fenerbahçeliyim. Bugüne kadar yaptığım helal olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen maddi ve manevi desteği yapmaya hazırım” şeklinde konuştu. Pazartesi TFF’de bir toplantıya gideceğini hatırlatan Özdemir, “Bir geçiş süreci yaşanıyor, yakın bir zamanda dava da netleşecek, inşallah Aziz başkanımız da serbest kalacak” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikİskenderun Körfez İş Adamları Derneği
Sonraki İçerikOkul öncesi şenlikler nefes kesti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.