Mikro kredi desteği

Mikro kredi desteği alarak, kendi işini kuran ve yepyeni bir hayata başlayan girişimci kadınlar, Mikro Kredi Şube Müdürü Serap Varoğlu ile birlikte, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan eşliğinde Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Aldığı mikro kredi desteği ile yemek dağıtım işi yapan ve 11 kişiye istihdam sağlayan Fatma Nur Çağlar ile mikro kredi desteği ile unlu mamul işi yapan ve 6 kişiye istihdam sağlayan Semire Okyay, Vali Lekesiz ile, ev hanımlığından iş kadınlığına doğru giden serüvenlerini paylaştılar.

EV HANIMLIĞINDAN İŞ KADINLIĞINA

Ülke genelinde 30 bin kişinin katıldığı ‘Girişimcilik Yarışması’nda finansal alanda Türkiye ikincisi olan Fatma Nur Çağlar ve umut vaad eden girişimci ödülüne layık görülen Semire Okyay, çocuklarını hiç kimsenin desteği olmadan okutuyor ve aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

 

Mikro Kredi Desteği
Mikro Kredi Desteği

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, başarılı girişimcileri kutlayarak, kadınlarımızın azminin diğer kadınlara da güzel bir örnek teşkil edeceğini ifade etti.
Mikro Kredi projesi hakkında bilgi de veren Lekesiz, ‘Mikro kredi zenginleşme kredisi değil, muhannete muhtaç olmama kredisidir. Bir iş kurma düşüncesi olan ancak maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara destek sunan ve hangi işi kurabilecekleri konusunda yol yordam gösteren bir proje. Girişimcilerimiz bu proje ile, çok küçük miktarlarla başlayıp yanında işçi istihdam edebilir duruma geliyorlar. Bu bizim için de çok büyük mutluluk kaynağı. Vatandaşlarımız bu kadar küçük para ile ne yapılır diye düşünmesinler. İş kurmak isteyen ancak mali gücü yetersiz olan özellikle kadınlarımız, mikro kredi şubemize başvursunlar ve aile bütçelerine katkı sağlasınlar.’diye konuştu.
Mikro Kredi Şube Müdürü Serap Varoğlu da, projeye desteklerinden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, ‘Kadınlarımızın aldığı ödül, bizlere verdiğiniz desteğin bir ürünüdür. Tüm üyelerimiz adına, Size ve her zaman yanımızda olan eşiniz Hanımefendiye teşekkür ediyorum’ dedi.
Lekesiz, günün anısına girişimci kadınlara çeşitli hediyeler verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.