Memurlar toplu olarak iş bıraktı

Memurlar hükümetin kendilerine ön gördüğü zamma tepki göstermek amacıyla dün iş bıraktılar. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İskenderun’da da kamu çalışanları iş bıraktı. Eğitim-İş Sendikası ile Kamu Sen’in düzenlediği grevde yoğun katılımla gerçekleşti. Havuzlu Çarşı’da yapılan basın açıklaması yapan Eğitim İş Şube Başkanı Hasan Kuş, emekçilerin önderi olduğunu düşünenlerin uyanık olmalarını ve bu tuzağa düşmemeleri gerektiğini ifade ederek, “Fakat olmadı, bu süreçte tuzağa düşüp Evet diyenler, boykot uygulayanlar, yandaşlık yapanlar, bu sonucun sorumlularıdır. Birleşik Kamu-İş bu tuzağa düşmemiş açıkça hayır demiştir.
Memurlar toplu olarak iş bıraktı
Birleşik Kamu İş olarak biz, 3,5+4 teklifini ve memurla dalga geçen “Toplu Sözleşme Masası” oyununu şiddetle reddediyoruz. Elektriğe, doğalgaza ve temel ihtiyaç maddelerine yapılan zam oranı kadar, yani en az %25 oranında zam verilmesini ve bu zammın asgari ücrete, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışanlara yansıtılmasını istiyoruz. Diğer konfederasyonları derhal “Toplu Sözleşme Masası” oyununun parçası olmaktan uzaklaşmaya ve bir daha o masaya oturmamaya çağırıyoruz. Siyasal iktidar kendi yazdığı oyunu, yalnız başına oynamalıdır. Konfederasyonlar bu oyuna ortak olmamalıdır. AKP iktidarında, ülkede üretime dayalı kalkınma durmuş, sıcak para politikaları ve dış borçlarla halkımıza sanal bir büyüme görüntüsü verilmiştir. 4+4+4 uygulamasıyla eğitim birliği bozulmuştur. Halkımızın büyük çoğunluğu asgari ücretle köle olarak çalışmakta, tarım işçileri açlık sınırında karın tokluğuna çalıştırılmaktadır. Emekli ay sonunu getirememekte ve torunlarına harçlık verememektedir. Memur kredi kartları ve bankalarla boğuşmaktadır. Birleşik Kamu-İş olarak bizler, Üreterek büyüyen, büyümesiyle artırdığı milli payı, üreten emekçisine ve halkına dağıtan, Laik, Demokratik, Sosyal bir Hukuk devleti için, tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için bugün üretimden gelen gücümüzü kullanıyor, aydınlığa yürüyoruz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.