iskenderun spor için bir araya geldiler

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, iş adamları, siyasiler iskenderun spor için bir araya geldiler.
İskenderun Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Ticaret Odası Adına Bülent Seküçoğlu, iş adamı Bedrettin Öz, Deniz, İTSO Yönetim kurulu Üyesi Çağrı Belibağlı, Genel sekreter İbrahim Kocadölü, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İskenderunsppor Kulüp Başkanı Sedat Uysal, yönetim kurulu üyesi Levent Yılmaz ve Ajlan Özden, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, İskenderun belediye meclis üyeleri katıldı. Katılımcılar toplantıda İskenderun spor’un geleceğini masaya yatırdılar. Başkan Civelek’in başkanlık yaptığı toplantıda herkes kendi fikrini ortaya koyarak turuncu mavili takımın kentte kalması için herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini savundular.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, “İskenderun spor İskenderunluların malıdır. Bu takımı buradan başka bir yere çıkartmak ne bize, nede iş adamlarına. Yakışır. Kesinlikle siyasetçilerden tutun da, belediye başkanımıza, iş adamlarından esnafımıza kadar bu takıma her türlü desteği mutlaka sağlamamız lazım. Bu para çok ufak bir miktar. Bende yöneticilik yaptım. Burada mutlaka birinin lider olması lazım. Bunun İTSO, DTO, Ticaret Borsası kim olursa olsun ama mutlaka birinin ön ayak olması gerekiyor. Artık bir şeylerin değişmesi lazım. Hem İskenderunluluk ruhumuzu göstermemiz, hem de İskenderun spor’a sahip çıkmamız lazım. Bizim davamız bu olmalıdır” diye konuştu. İskenderun Deniz Ticaret Odası başkanı Bülent Kavsak ise yaptığı konuşmasında ihtiyaç olan paranın çok olduğunu düşünüyordum, ama listeye baktığımda çok küçük rakamlar olduğunu düşünüyorum. Böyle bir futbol kulübünün bu paralarla yönetildiğini gerçekten ben bilmiyordum. Eğer bu paralarla bu kulüp idare ediliyorsa gerçekten ben tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Böyle bir duruma herkes talip olur. Bu takıma herkesin sahip çıkması lazım. Şimdi bana göre yapacağımız iş iyi bir yönetim tahsis etmek ve bu yönetim kuruluna da görev verip bizlerde onlara ciddi maddi destek sağlarsak bu işi çözeriz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi kamil Turan kalıcı bir formülün olması gerektiği fikrini ortaya attı. Turan, “Çünkü bu desteği bir yıl, iki yıl yaptıktan sonra kesilirse yine aynı hale döneriz. Bunu kesinlikle kalıcı çözümlerle yapmamız gerekiyor. Örnek verecek olursak bakın 45 yıllık bir takımın bir odası bile yok. Tesis yok. Kentimizde bulunan hazır betoncuların hepsinden bir metre küpe bir lira zam yaptırırsak bu parayı da İskenderun spor’a verirsek ciddi destek olur.
Yapı denetimcileri de bu guruba almamız lazım. Bunu da yapacak en büyük güç İskenderun Belediyesi’dir” dedi. İş adamı Bedrettin Öz ise, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini savundu. Öz, “Bu kentte yaşayan iş adamları olarak, bu takımın bir başka yerlere satılmasını insanlara nasıl anlatırız? Yarın basında İskenderun spor satıldı. Diye yazıldığı zaman biz bunu nasıl kaldırırız? Utanırız! İnsanlar bize derse takımınıza sahip çıkmadınız? Diye buna ne cevap veririz!” şeklinde görüş ortaya koydu. Son olarak konuşan İskenderun spor Kulüp Başkanı Sedat Uysal ise bu takını bu noktalara çok zor şartlar altında getirdiklerini ifade etti. Çok ciddi fedakârlıklar yaptıklarını kaydeden Başkan Uysal, “Dışarıdan konuşanların biri bu takıma destek sağlamadı. Bizler bu takımın bu kentte kalmasını istiyoruz. Ancak bu borçların bir an önce temizlenmesini ve yeni bir yönetime devretmeyi istiyoruz” dedi.
Yapılan toplantıda ise bir komisyon kurulmasına ve bu komisyondaki kurum ve kişilerin bir araya gelerek iş adamları ile yapılacak olan toplantıyla durum değerlendirmesi yapılması kararlaştırıldı.

iskenderun spor haberleri

Pazartesi günü yapılacak olan toplantının sonuçları ise şimdiden taraftarları ve sporseverleri heyecanlandırmaya yetti.

iskenderun spor taraftarlarının oluşturduğu imza kampanyası

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.