‘Yıldız’lar hayata uğurlandı

Dörtyol Özel Tufan Yıldızlar Koleji 2011-2012 öğretim yılı mezunlarını coşkulu bir geceyle mezun etti.
Birer yıldız gibi uğurlanan mezunlar, bu mutluluğu, okulun kurucusu Osman Tufan, öğretmenler ve velileri ile birlikte yaşadılar.
‘Yıldız’lar hayata uğurlandı
Mezunların uğurlandığı gece, Dörtyol Fourway Otel’in balo salonunda gerçekleştirildi.
Küçük yaşlarda Tufan yıldızlar Koleji’nde eğitime başlayan öğrenciler, kendileri için düzenlenen gecede, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin birer neferi olarak hayata hazır olduklarını gösterdiler. Gecede kız öğrenciler güzellikleriyle, erkek öğrenciler ise şıklıklarıyla tüm gözleri üzerlerinde topladılar. Bir kız bir erkek olmak üzere ellerinde buket güllerle el ele salona giren mezunlar, buketleri anne-babalarına vererek, hayata hazırlanmalarında gösterdikleri çaba ve özveriye teşekkür ettiler.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Tufan Yıldızlar Koleji kurucusu Osman Tufan, kendi öz evlatları gibi gördüğü öğrenciler ile birlikte bol bol oynayarak onların bu mutluluğuna vce heyecanına ortak oldu. Mezunlara belgelerinin verilmesi, kep atma töreni ve pasta kesimi sonrası salondaki heyecan ve mutluluk görülmeğe değerdi.
Her mezuniyet gecesinde ayrı bir mutluluk yaşayan, bunun yanında ayrıca hüzünlenen Osman Tufan, hayatın sadece sınavı kazanmakla olmadığını, hayatın gerçek anlamının mücadele olduğunu belirtti. Tufan, “Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Kuva-i Milli’ye ruhu hep başarıyla, hep mücadeleyle, hep savaşlarla, sadece tek bir şey için vardır. Bağımsız Türkiye için vardır. Sizlerden isteğimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılın” dedi.
Türkiye’nin aydınlık geleceği Tufan Yıldızlar Koleji mezunlarına nasihatlerde de bulunan Osman Tufan, “2011-2012 öğretim yılında daha önce ki dönemlerde olduğu gibi yine Türkiye Cumhuriyeti’ne pırıl pırıl gençler bırakıyoruz. Her Türk evladı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne hep bir ışık olacak, bayrağımızı en güzel şekilde taşıyacaklardır. Ben inanıyorum ki; bu gençlere sadece eğitim vermedik. Onlara bize layık olmalarını gerektiren aile ve büyüklere olan saygıyı da öğrettik. Bizler çocuklarımızı yetiştireceksek Türkiye Cumhuriyeti’ne layık bir evlat yetiştireceksek kendilerini geleceğe iyi hazırlamaları lazım. Bugün burada bulunan öğrenciler bence bu öğretmenlerin yetiştirdiği güzide öğrenciler olacaklar. Çağdaş Türkiye’nin çağdaş yüzleri olacaklar. Hayat sadece sınavı kazanmakla olmuyor, hayatın gerçek anlamı mücadeledir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Kuva-i Milli’ye ruhu hep başarıyla, hep mücadeleyle, hep savaşlarla, sadece tek bir şey için vardır. Bağımsız Türkiye için vardır. Sizlerden isteğimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılın. Sizi yetiştiren annelere ne mutlu ki sizleri biz mezun ettik bundan sonra sorumluluk onlardadır. Bundan sonra bize gelecek yavrularımızı tekrar söz veriyoruz Türkiye Cumhuriyeti’ne layık bir evlat olarak yetiştirmeye devam edeceğiz.” Dedi.
Gecede öğrenciler mezun olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşarlarken, okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılmanın da hüznünü yaşadılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.