Memurlar iş bırakıyor!

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, hükümetle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde memurların taleplerinin karşılanmaması nedeniyle bugün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi. Akça, “Toplu Sözleşme ğörüşmelerinin başladığı ilk günde hükümetin memurlara 5 aydır açıklamadığı zam artışını sadaka gibi bir rakamla %3+3 olarak açıklayarak hayal kırıklığı yaratması üzerine, Türkiye Kamu Sen, KESK ve Birleşik KAMU-İŞ konfederasyonları bugün ortak iş bırakma eylemi yapacaktır. Bu eyleme Memur Sen konfederasyonu katılmayacağını açıklamıştır” dedi.
Açıklama şöyle:
“23 Mayıs birlikte eylem yapmak için tam bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmaya, bu birlikteliği baltalamaya memurların haklı mücadelesini bölerek zaafa uğratmaya kimsenin hakkı olmadığı gibi Memur Sen’inde hakkı yoktur diye düşünüyoruz. Memur Sen bizlerin bu hak arama eylemine destek vermeyerek, grev kırıcılığı yaparsa, sarı sendika damgasını yemekten ömür boyu kurtulamayacaktır. Toplu sözleşme görüşmelerinde aşağıda 6 ana başlıkta toplanan taleplerimizden henüz yerine getirilen olmamıştır.
Yüzde 10 maaş artışı, artışların emekliliğe yansıması, taban aylığa yapılan artışlar. Ek ödemelerde yaşanan eşitsizliğin giderilmesi, Vergi dilimlerinin kamu görevlilerinin gelirlerine uygun hale getirilmesi, Dini bayramlarda 1 asgari ücret tutarında (886.5 TL) ikramiye verilmesi ve 4/C ve 4/B gibi farklı istihdam türlerinin tamamen kaldırılması.
Biz Türkiye Kamu Sen olarak Hükümetinin haklı taleplerimiz karşısındaki vurdumduymazlığını ve vermek istedikleri sadaka zammı protesto etmek amacı ile Kesk ve Eğitim İş üyeleri ile birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanarak 23 Mayısta iş bırakma eylemi yapacağız. Haklı taleplerimizin karşılanması amacı ile yapacağımız bu eyleme tüm memur arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz.”
Memurların bugün, saat 11:30’da Beş Temmuz İlköğretim Okulu önünde toplanıp, yürüyüş kolu ile Havuzlu Çarşı’da Saat 12:30’da basın açıklaması yapacakları öğrenildi.

Önceki İçerikKılıçdaroğlu İskenderun’a geliyor, CHP ve belediye uyuyor!
Sonraki İçerikİskenderun spor için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.