Kent Müzesi çalışmaları sürüyor

İskenderun’un belleğini yaşatacak olan Kent Müzesi’nin restorasyon çalışması sürüyor. İskenderun’un yerel tarih ve kültür mirasının örneklerle yaşatılacağı bina, İskenderun Belediyesi’nce restore ediliyor.
Kent Müzesi çalışmaları sürüyor
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmasını yerinde inceledi. İskenderun Belediye Meclis toplantısında, Tarihi Kentler Meclisi’nde görev yapmak üzere seçilen Belediye Meclis Üyesi Kemal Sonay ve Belediye Meclis Üyesi İlyas Güden, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer ile İmar Müdürü Azim Şahin, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in inceleme gezisine eşlik etti. 20.yüzyıl mimari çağı yapıtı olan Kent Müzesi, bahçe içinde konumlanan iki katlı, hareketli kübik kütleye sahip kagir yığma konut özelliğini taşıyor. İskenderun Belediyesi tarafından restore çalışmasının tamamlanmasının ardından, bina Kent Müzesi olarak hizmete girecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.