İSKENDERUNSPOR YÖNETİMİ BOMBALADI

İSKENDERUNSPOR YÖNETİMİ BOMBALADIHepinizin bildiği gibi İskenderunspor, 2011-2012 sezonunda da dar bir kesim dışında sahiplenilmediği gibi imkansızlıklara rağmen sezonu bizce başarılı olarak tamamlamıştır. Sezon başı play off olan hedefimizi, maalesef yeterli destek gelmemesi ve verilen sözlerin tutulmamasıyla devre arasında, ligde tutunma olarak değiştirmek zorunda kaldık. Sezon boyu onurlarıyla ve gururlarıyla mücadelelerini sürdürerek, bu takımın ligde kalmasını sağlayan tüm teknik heyetimiz, futbolcularımız ve diğer çalışanlarımıza yönetim kurulumuz olarak şükranlarımızı sizlerin huzurunda bir kez daha sunmak istiyoruz. Sağlanan imkanlarla bu sezon bundan fazlasının yapılabilmesi mümkün değildir..
Herkesin biraz geçmişi hatırlamasını arzu ediyoruz. Yıllardır yapılan yanlışlar sonucu amatör liglere mahkum edilmiş bu renkleri büyük fedakarlıkla yeniden profesyonel liglere taşıdık.
O günkü büyük heyecan, yaşanan gurur tablosu halen gözümüzün önünde canlanıyor. Dişimizle, tırnağımızla, çoluk çocuğumuzun rızkıyla bu kulübü 3 sezondur yaşatmaya çalışıyoruz. Bir önceki sezon yaşanan sıkıntılar nedeniyle, 2011-2012 sezonunda da aynı sıkıntıların yaşanmaması ve başarı sağlanabilmesi için, sezon öncesi, 2011 Temmuz ayında Belediye Başkanımız Sn.Yusuf Civelek ile yoğun toplantılar yapılmıştır. Bu toplantılara benimle birlikte Sn.Levent Yılmaz, Sn.Mustafa Baştuğ, Sn.Adnan Çalışkan, Sn.Sinan Yeşilyurt, Sn.Bayram Alpagül ve Sn.Ajlan Özden de iştirak etmişlerdir. Belediye Başkanımız Sn.Yusuf Civelek kulüp yönetiminin 11 kişiden oluşmasını ve bizlere ilaveten 4 kişiyi kendisinin belirleyeceğini belirterek Sn.Ayhan Dik, Sn.Mustafa Çöloğlu, Sn.Hamdullah Sönmez ve Sn.Mehmet Ünüvar’ın kulüp yönetimine dahil edilmelerini istemişlerdir. Yapılan genel kurul ile bu sağlanmıştır. Sn.Civelek, kendileri ile yaptığımız toplantılarda, Ağustos 2011 sonuna kadar kulübe maddi destek sağlanması hususunda bizlere İskenderun Belediye Başkanı olarak öncülük edeceklerinin taahhüdünü vermişlerdir. Bu taahhütlerin üzerinden 10 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen maalesef bu taahhütler gerçekleşmemiştir.

Bu beklenti ve sitem sadece Belediyemize veya Sn.Belediye Başkanı’mıza yönelik olarak da algılanmamalıdır. Diğer mülki amirlerimiz , sivil toplum kuruluşlarımız ,esnafımız , halkımız, özellikle de sanayi ve iş dünyamız bu hususta gerekli duyarlılığı göstermeyerek bu noktaya gelinmesinde önemli rol oynamışlardır. Bölgemizden , ilimizin bir başka kulübüne ciddi des-tekler verildiğini bizler de üzülerek duymaktayız. Doğruluğuna büyük ölçüde inandığımız bu inanılmaz ve acı hadise İskenderun’un her konuda olduğu gibi spor konusunda da ne kadar sahipsiz olduğunu göstermektedir. Bu gelişmeler , kulübe destek veren taraftarından yöneti-mine herkesin şevkini azaltmakta , direncini kırmaktadır. Türkiye’nin birçok kentinde örnek-leri görüleceği üzere , Belediye liderliğinde , kent halkı , esnaf , sivil toplum kuruluşları ve özellikle iş dünyasının işbirliği ile neler yapılabileceği ortadadır. Belediye’nin , bu husus-larda bir köprü vazifesi görmesi şarttır. Bu birlik ve beraberlik sağlanmadığı müddetçe her konuda geride kalmak kaçınılmazdır.

Ne şartlarla bu kulübün yaşatılmaya çalışıldığının herkes tarafından anlaşılması için, kulü-bün gelirleri ve harcamaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Bu husustaki şeffaflığımız ve samimiyetimizin de görülmesini arzu ediyoruz.

İSKENDERUNSPOR 1967 KULÜBÜ

Kulübün, 2011-2012 sezonu gelirlerinin dağılımı alınan borçlarla birlikte aşağıdaki gibidir;

– ING Bankasından çekilen kredi 150.000,00 TL
– Yönetim Kurulu Üyelerinden alınan borçlar 588.983,75 TL
– TFF’dan sezon başı gelen gelir 54.350,00 TL
– Spor-Toto gelirleri (KDV dahil) 527.028,00 TL
– Limak firmasından yapılan ödeme (KDV dahil) 59.000,00 TL
– Muhtelif bağışlar 35.996,00 TL
– Bonservis gelirleri 75.495,00 TL
– Sezon başı banka devri 1.000,00 TL
– Üye aidatları ve yeni üye kayıtlarından gelirler 5.210,00 TL

TOPLAM 1.497.062,75 TL

Bu girişin 738.983,75 TL’sı alınan borç geri kalan 758.079,00 TL’sı ise kulübün geliridir.

Aynı sezon ile ilgili yapılan harcamalar ise ;

Futbolcu ödemeleri 444.311,00 TL
Teknik Heyet Ödemeleri 81.700,00 TL
Personel Ödemeleri 58.433,00 TL
Prim ödemeleri 99.350,00 TL
Kamp Masrafları 72.480,00 TL
Deplasman Giderleri 43.268,25 TL
İç saha stad masrafları 26.701,00 TL
Beslenme Giderleri 54.196,00 TL
TFF-ASKF Lisans giderleri 22.000,00 TL
Noter masrafları 3.738,00 TL
PFDK ceza tahsilatları 19.082,00 TL
Malzeme giderleri 47.070,00 TL
Takım otobüsü giderleri 12.280,00 TL
Sağlık giderleri 4.422,00 TL
Vergi (yapılandırılmış taksit) 4.645,00 TL
Benzin-Mazot giderleri 12.252,00 TL
Tesis-Saha giderleri 7.113,00 TL
Diğer muhtelif giderler 20.727,00 TL
Banka kredisi borcu geri ödemesi 125.166,50 TL
Yönetim Kurulu Üyeleri’ne borç ödemesi 337.195,00 TL

TOPLAM 1.496.129,75 TL

Bu tablolardan da anlaşılacağı üzere , kulübün gelirleri bir sezonu karşılamaya yetmemiş ve sadece bu sezon alınan 738.983,75 TL borç para ile sezon tamamlanmıştır. Bundan önceki iki sezonun da bu tablolardan pek bir farkı bulunmamaktadır.

İSKENDERUNSPOR 1967 KULÜBÜ

Bugün itibarıyla , 2009-2010 / 2010-2011 ve 2011-2012 sezonları dahil olmak üzere kulübün , futbolcular, teknik heyet , personel , ssk,vergi, banka kredisi , muhtelif esnaf ve yöneticilere olan borçları toplamı 1.421.094,64 TL’dir. Bu borçlara , Nisan ve Mayıs 2012 aylarında tahakkuk edecek olan SSK-Vergi ve gecikme faizleri dahil değildir. Bu borç toplam 3 sezonda meydana gelen borçtur. Profesyonel bir kulübün bir sezonluk bütçesi asgari 1.300.000-1.500.000 TL mertebesindedir. Bu hususlarla ilgili her türlü detay bilgi isteyen herkese açılabilecek durumda olup şeffaftır.

Tablo bu halde iken , başta Sn.Belediye Başkanı olmak üzere tüm mülki amirlerimizin sahip çıkmadığı , sivil toplum kuruluşlarımızın desteklemediği , sanayi ve iş dünyamızın duyarsız kaldığı , taraftarın yeterli desteği göstermediği bir kulübün yaşaması mümkün değildir. 2 sezon önce , profesyonel liglere çıktığımızda açık açık taahhüt ettik. Bu kulübe senede 500.000.-TL destek bulun 2 sezon sonra Bank Asya 1.Ligi , bir sezon sonrası Süper Lig’i garanti ederiz dedik. Bunu söylerken , doğru kadrolarla , doğru işler yapacağı-mızı , bu memleketin çocuklarıyla yüreyeceğimizi söyledik. Bölgemizde bulunan hangi kulüp veya takım İskenderunspor kadar bölge yeteneklerine şans vermektedir..? Kulüpler elde ettikleri başarıları hangi bütçelerle elde etmişler , kullanılan bütçeler ve sağlanan destekleri göz önünde bulundurduğunuzda kim daha başarılıdır ? Araştırırsanız göreceksiniz.

Gerek yerel basında gerekse kamuoyunda Kulüp satılıyor veya satılacak şeklinde dile getirilen bir husus vardır. Kulübü satma diye bir şey sözkonusu değildir. Çünkü satma ve satınalma işlemleri sonuçta bir ticarettir ve kar içerir. Biz, son çare olarak , kulübü mevcut borçları karşılığında devretme durumundayız. 3 sezondur bu kulübe emek veren tüm spor-cuların,teknik kadroların, çalışanların emeklerinin karşılığını alması gerekmektedir. SSK-Vergi-Banka ve Esnaf borçlarının kapanması gerekmektedir. Bütün bu borçlar 3 sezondur yönetim kurulunda görev yapan yöneticilerin sırtındadır.

Üzülerek söylemeliyiz ki , kulübün bir başka yere devredileceğini öğrenen tüm kesimler, “ olmaz böyle şey , nasıl müsaade edilir , bu bir namus meselesidir, şeref meselesidir , şehrimize yakışmaz “ şeklinde söylemlerde bulunmaktadırlar. Böyle bir mantık dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Hem destek verilmeyecek hem de meseleye namus, şeref meselesi denilecek..! Namus ve şeref meselesi olarak değerlendiriliyor ise destek de verilmesi gerekir. Kuru söz ile destek olmaz. Ya gereği yapılmalı ya da namus ve şeref meselesi olarak dile getirilmemelidir.

Biz bu kulübün bunca emek sonrası buradan gitmesi taraftarı değiliz. Mademki namus ve şeref meselesi diyorsunuz Hodri Meydan.. Namus elden gitmesin , sahip çıkalım diyorsa-nız 23 Mayıs 2012 tarihine kadar kulübün borçlarını karşılayacak somut adımları atın , istediğiniz ya da önerdiğiniz kişilere yönetimi teslim edin, bu kulüp İskenderun’da kalsın. Yok yapamayacaksanız o zaman bırakın bizlerde sırtımızda taşıması her geçen gün daha da ağırlaşan bu yükü devredelim. Kulübün gelmiş olduğu bu durumda yapılacak tasarru-fun manevi acısı yanında tüm yöneticilerin maddi olarak da sıkıntı çekmesini kimsenin beklemeye hakkı yoktur.

İSKENDERUNSPOR 1967 KULÜBÜ

İstenirse bu mesele çok kolay çözülür. Son günlerde Belediye Meclisimizde yapılan açıklamalarla , mecliste temsil edilen tüm gruplarca bu kulübe destek çağrıları yapılıyor. Kulübün sahiplenilmesi ve desteklenmesi hususunda açıklamalar yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Tüm gruplar arasında İskenderunspor konusunda bir görüş birliği mevcut. Ancak bu görüş birliğine rağmen halen somut bir adım atılmamış ya da atılamamış olması karşısında umutlar tükenmektedir. Verin önergenizi gereken yapılsın. Bu iş bu kadar kolay. Yapmıyorsanız kusura bakmayın ama sizler de samimiyetten uzaksınız.

Sonuç olarak, biz kulübün devri ile ilgili 4 yer ile görüşmelerimizi yapmış bulunuyoruz. Bu görüşmelerin bir an önce bir sonuca bağlanması hem bizim açımızdan hem de görüşü-len kulüpler açısından önemlidir. Kulübün İskenderunspor olarak bu şehirde kalabilmesi-nin her geçen gün biraz daha zorlaşmakta olduğunu açıkça tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Kulüp olarak direnebileceğimiz son noktadayız ve bu direnç kırılmak üzeredir. Kulübün şehirde kalabilmesi için tıkanmış olan sistemin çözülmesi şarttır.Namus meselesi,şeref meselesi olarak dillendiriliyorsa , somut adımlar atılmalıdır. Mevcut borçların ödenebil-mesi için acil hareket edilmeli , gelecek sezonların garanti altına alınabilmesi için kulübe kalıcı gelir getirecek hamleler atılmalı , tesis projesi hayata geçirilmelidir. Buradan tüm mülki amirlerimize,siyasilerimize, işadamlarımıza,sivil toplum kuruluşlarımıza, esnafı-mıza , taraftarlarımıza sesleniyoruz. 23 Mayıs 2012 tarihine kadar kulübün banka hesa-bında borçların ödenmesini sağlayacak somut desteği görürsek bu kulüp varlığını İskende-run’da sürdürecektir.. Bu destek sağlandığı takdirde , kulüp yönetimine talip olmadığımı-zın , kulübü sahiplenerek bu tabloların altından kalkabilecek herkese kulüp yönetiminin açık olduğunun da ayrıca bilinmesini önemle duyururuz. Gerekli destek sağlanamaz ise yapılacak başka bir şey kalmayacaktır.

Saygılarımızla,
İskenderunspor 1967 Kulübü Yönetim Kurulu

Önceki İçerikKent Müzesi çalışmaları sürüyor
Sonraki İçerikKahrolsun balonlar ! (Oyun)
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.