Vali Lekesiz, 19 Mayıs’ta bisiklete binecek

Vali Lekesiz, 19 Mayıs’ta bisiklete binecek..

‘1,5 milyon vatandaşımız SGK şemsiyesi altında’

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü M.Zülfi Camkurt ve Müdürlük çalışanlarını kabul etti.
Vali Yardımcısı Kadim Doğan eşliğinde gerçekleşen kabulde, haftanın önemi ve hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere değinildi.
Vali Lekesiz, 19 Mayıs’ta bisiklete binecek
Vali Yardımcısı Kadim Doğan, haftanın öneminin; sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayan vatandaşların bu sistem altında buluşturulması olduğunu vurgulayarak, ilimizde 1,5 milyon vatandaşımızın bu sistem içerisinde olduğunu kaydetti. SGK İl Müdürü Zülfi Camkurt ise, hafta boyunca gerçekleşecek etkinlikler hakkında Lekesiz’e bilgi vererek, bu etkinliklerden birinin de ‘bisiklet şehir turu’ olacağını söyledi.

VALİ LEKESİZ DE BİSİKLETE BİNECEK
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise, bisiklet turunun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşeceğini, kendisinin de bisikletli yaşamı özendirmek ve gençlerimizle birlikte o günün coşkusunu paylaşmak için bisiklete bineceğini ifade ederek, SGK’nın etkinliğini bu güne alması konusunda öneride bulundu. Bisiklete binmenin bazı çevrelerce sınıf düşmek olarak algılandığını ifade eden Lekesiz, ‘Ben tam tersini düşünüyorum. Özellikle ilimizin arazi yapısı bisiklet kullanmaya çok uygun. Sağlıklı yaşam için bisikleti özendirmek gerek:’diye konuştu.
Bu tür haftaların konuya ilişkin duyarlılık oluşmasını sağladığını kaydeden Lekesiz, ‘Sosyal güvenlik, başta kayıt dışı istihdam olmak üzere fevkalade önemli. Kayıt dışı istihdamda bir birimlik artış ya da azalışın ülkemiz ekonomisine maliyeti olumlu ya da olumsuz yönde ciddi boyutlara varıyor. Bunun kamuoyu ile paylaşılması açısından bu etkinlikler önemli’ dedi.
İlmizde hem tahakkuk eden pirim oranının hem de tahsil edilen pirimin bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında arttığını söyleyen Lekesiz, SGK’ya gelen vatandaşlarımızın güzler yüzle hizmet alabilmesinin önemine değinerek bu konudaki duyarlılıklarından dolayı SGK çalışanlarına teşekkür etti ve tüm SGK çalışanlarının gününü kutladı. Yaşlılık aylığının bağlanmasının önceleri ortalama 6 ay sürdüğünü hatırlatan Lekesiz, şimdi ise bu işlemin ilimizde 3-9 gün arasında değiştiğini, sigortalı ve hak sahiplerine yapılan şahıs ödemelerinin ise yaklaşık 7 günde gerçekleştiğini ifade etti.
İl genelinde kayıt dışı istihdamla ilgili denetimlerin devam edeceği bilgisini de veren Lekesiz, ‘Amacımız hiçbir esnafımızı, vatandaşımızı, işverenimizi üzmek ya da cezalandırmak değil, onlara kayıt dışı istihdamın kendileri ve ülkemizin geleceği için zararlarını anlatıp, makul süreler verip çalıştırdıkları kişileri kayıtlı hale getirmeleri için rehberlik etmektir’ diye konuştu.

BİSİKLET ŞEHİR TURU
Bisiklet Şehir Turu, 19 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı önünden başlayıp, İnönü Caddesi’nden devam edilerek Yeloğlu Köprüsü’nden geçilip, Gündüz Caddesi devamında Atatürk Caddesi’nden Vali Ürgen Alanı’na gelinerek DSİ Parkı’nda sona erecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.