Büyükşehir için kesin bir bilgi yok!

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, belde belediye başkanlarına yaptığı ziyarette, büyükşehir kapsamında ilçe olması beklenen beldeler konusuna değindi:
‘Henüz kesin bir bilgi yok!’
Halkın menfaatleri ön planda tutuluyor!
Büyükşehir için kesin bir bilgi yok!

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yerel seçimlere Hatay’ın Büyükşehir olarak gireceğini belirtti. Milletvekili Karasayar, İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz ve partililer ile birlikte Arsuz, Gözcüler, Gökmeydan, Akçalı, Madenli ve Üçgüllük Belde Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Karasayar, yerel seçimlerin hızla yaklaştığını belirterek,”Hükümetimizde bu seçimlerde yaklaşık 16 kenti büyükşehir belediyesi yapmak istiyor. Bu konuda illerde teknik çalışmalar yapılıyor. Şu anda kesin bir şey yok. Hangi bölgelerin ilçe olacağı konusunda şuan kesin bir bilgi yok” dedi.
Milletvekili Karasayar, “Büyükşehir ile ilgili çalışmaların meclis tatile girmeden bitirilmesi bekleniyor. Bu konudaki kanun zaten komisyonlara sevk edildiğinde herkes görecek. Daha sonra genel kurul safhası var. Açıkça bilinmelidir. Çıkarılan her kanunda halkın menfaatleri ön planda tutuluyor” şeklinde konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz ise beldes projeleri ile köylere ve beldelere önemli hizmetlerin getirildiğini belirterek, ”Bir yere hizmet giderken kimse ayırt edilmiyor. Her yerleşim birimi sorunun önceliğine ve nüfusuna göre hizmet alıyor. Bu anlamda belediyelerimiz hizmet noktasında eşit bir şekilde faydalanıyor” dedi.
Bu arada ziyaret esnasında belde belediye başkanları, Yeni uygulamayla, beldelerin valilik kontrolünde olması yönündeki kararı doğru bulduklarını söylediler.
Belediye başkanları ayrıca ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, milletvekili Karasayar’a ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilediler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.