Matematik Tosçelik Fen Lisesi’nden sorulur

Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri TUBİTAK’ın 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda tüm özel ve devlet okullarını geride bırakarak Türkiye birincisi oldu.
Matematik Tosçelik Fen Lisesi’nden sorulur
Tosçelik Fen Lisesi, başarısına bir yenisini daha ekledi. TUBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Tosçelik Fen Lisesi öğrencilerinden Fatih Mehmethan Şan ve Umut Genç’in hazırladığı proje Türkiye birincisi oldu.
Tosçelik Fen Lisesi’nin her platformda zekâ fırtınası estiren örgencileri, bu kez TUBİTAK’ın Ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği Araştırma Projeleri Yarışması’na adlarını altın harflerle yazdırdı. Tosçelik Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Cahit Güneş danışmanlığında öğrencilerden Fatih Mehmethan Şan ve Umut Genç’in hazırladığı proje tüm özel okulları ve devlet liselerini geride bırakarak Türkiye birincisi olmaya hak kazandı. Elde edilen bu başarı hakkında açıklama yapan Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, bu mutluluğun tarif edilemez nitelikte olduğunu belirtti. Öğrencilerinin proje sonuçlanıncaya kadar yoğun çalışma temposu içine girdiklerini aktaran Müdür Koç, bunun neticesinde de Türkiye birinciliği derecesiyle ödüllendirildiklerini kaydederek, “Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu başarı Tosçelik Fen Lisesi ailesine hayırlı olsun” diye konuştu.
Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da Tosçelik Fen Lisesi öğrencilerini bu başarılarından dolayı kutladı. Müdür Keleşoğlu, “Tosçelik Fen Lisesi TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Matematik Öğretmeni Cahit Güneş’in danışmanlığında 10/A sınıfından Fatih Mehmethan Şan ve Umut Genç’in hazırladığı proje Türkiye birincisi olmuştur. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşları ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.