Maket Köprü Yarışması

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği 3. Geleneksel Maket Köprü Yarışması ve Geleneksel Etli Pide Şenliği’ne katıldı.

Her iki etkinlik de MKÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlendi. Etkinliğe, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKÜ Rektör Yardımcıları ile birlikte öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i çiçekle karşıladı. MKÜ Mühendislik Fakültesi’nde yapılan etkinlikte ilk olarak Geleneksel Maket Köprü Yarışması yer aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Geleneksel Etli Pide Şenliği, öğrencilerin müzik, folklor, Kafkas ve salsa dans gösterileri renklendi. Şenliğin açılış konuşmasını MKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu yaptı.
Baltacıoğlu, üniversitede, güçlü, saygın atmosferin oluşturulmasında ve yaşatılmasında emeği bulunan, özverili çalışan akademisyenlere teşekkür eden MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, öğrencilere seslendi ve başta İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek olmak üzere MKÜ’nün eğitim yarışında verilen önemli desteğe teşekkür etti.
Yaptığı konuşmasında, MKÜ’nün Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, öğrencilere şöyle seslendi: “Ben de sizin gibi öğrencilik yıllarından geçtim. Sizler gibi öğrenciyken Başkan olacağım aklımdan geçmezdi. Ama hayat bir yoldur. Hepinizin hedefi var. Okulu bir an evvel bitirmek, kariyerine devam etmek ve hayata atılmak ama hayat böyle bir şeydir. Hedefe ulaşırken geçtiğiniz yol bir de bakıyorsunuz ulaştığınız hedeften daha önemli oluyor. Yani bu geçtiğiniz yolu, öğrencilik yıllarınızı iyi değerlendirin, unutmayın.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasının bilim ve akıl olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Okulunuzda belki eksiklikler var, hala bir kuruluş halinde ama Mustafa Kemal Üniversitesi Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından konuklara, etli pide ikramında bulunuldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.