Çocukluk yıllarını geçirdiği okulu yeniden yaptırıyor

Kırmızıoğlu’ndan örnek davranış

İskenderun’un tanınmış ailelerinden ve esnaflarından Kırmızıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Kırmızıoğlu, Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi’nde kendi okuduğu okulu yıktırıp yerine 8 derslikli modern görünümde okul yaptırıyor.
Çocukluk yıllarını geçirdiği okulu yeniden yaptırıyor
50 yıldır eğitim ve öğretim veren okulun fiziki görünümünün el vermemesi nedeniyle yıkılıp yerine 8 derslik inşa edilecek okul Vidat-Zeynel Kırmızıoğlu adını taşıyacak. Bu yaklaşımlarıyla eğitime verdikleri önemi ortaya koyan Kırmızıoğlu ailesi ayrı bir mutluluk ve heyecan yaşıyor. Hatay Valiliği’nde Vali Celalettin Lekesiz’in katıldığı törenle okulun protokolü imzalandı. Protokol törenine Vali Lekesiz ile birlikte İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, hayırsever iş adamı Zeynel Kırmızıoğlu, eşi Vidat Kırmızıoğlu ve şirket ortaklarından Bülent Kırmızıoğlu katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, hayırseverlerimizin artmasının devletimizin ve milletimizin birbirine bağlılığının göstergesi olduğunu söyledi. Vali Lekesiz, “İskenderun’a bağlı Karaağaç’ta yaptıracağınız okulda birçok öğrencimiz eğitim görecek. Siz bu yaklaşımınızla önce ülkemize sonra Hatay’a ve İskenderun’a hizmet etmiş oluyorsunuz. Bu nedenle sizleri kutluyorum. İnşallah bu tür yatırımların devamı gelir” diye konuştu.
Hayırsever iş adamı Zeynel Kırmızıoğlu ise çocukluk yıllarının geçtiği okulun fiziki durumunu gördüğünde çok üzüldüğünü bu nedenle okulu yıkıp tekrar yerine yeni bir eğitim yuvası inşa edeceğini belirtti. Bu konudaki girişimlerini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’ya ilettiklerini, Kaymakam Su’nun gerekli tüm yardımları sağladığını kaydeden Kırmızıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Hayırsever iş adamının oğlu, Bülent Kırmızıoğlu ise yaşam felsefelerinde her zaman babalarını örnek aldıklarını ifade ederek, “Zaten okul yaptırma konusunda kendisi birden karar almış. Bizlere anlatınca çok sevindik ve hemen destek olduk. Şunu da belirtmek istiyorum ki; İnşallah babamızın izinden gitmek bizlere bir borçtur. Kendisi varken de bu hizmetler olacak. Kendisi aramızdan ayrıldığında da geleceğimizin çocuklarına desteklerimiz devam edecektir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, hayırsever iş adamı Zeynel Kırmızıoğlu, Bülent Kırmızıoğlu tarafından 8 derslikli okulun protokolü imzalandı.
Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak olan okulun Mayıs ayında temelinin atılacağı, yeni eğitim ve öğretim dönemine yetiştirileceği öğrenildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.