Belediye Kadın Kültür Evi’nde 4’te 4 yaptı

İskenderun Belediyesi 4. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Mustafa Kemal Mahallesi Doğakent Sitesi’nde düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, bazı oda ve sivil toplum kuruluş başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmasında 4. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, hep birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Toplumun kadın ve erkekten oluştuğunu, bunlardan birinin eksik olması halinde ilerleme, gelişme ve dış dünyayla rekabetin mümkün olmayacağını belirten Başkan Civelek, ancak aydın olan kadınlarımızla diğer ülkelerle rekabet edebilecek nesiller yetiştirebileceğimizi söyledi.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Kadınlarımızın aydınlanması, sosyal hayatı görebilmesi için bu tür kadın kültür merkezlerine büyük gereksinim vardır. Bu hem sizlerin çeşitli konularda meslek edinmenizi sağlayacak, hem de terapi merkezi haline gelmiş olacak. Buradan alacağınız sertifika iş bulmanızı sağlayacak ve yaptığınız ürünleri sergileyerek ufak da olsa bir satış imkânı olacak. Desteklerinden dolayı İskenderun Halk Eğitim Merkezi’ne ve Müdürümüz Mehmet Mursaloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Kadınlara, ‘Kadın Kültürevini sizlere emanet ediyoruz” diye seslenen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Aslında ülkemiz size emanet. Bu ülkenin üreticileri kadınlarımızdır zaten” diye konuştu. Yaptığı konuşmasında kamu hizmetinin çok önemli olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Vatandaşa hizmet etmek, ona birşeyler katmak, ona yönelik hizmetler yapmak asli görevimizdir. İster genel idare, ister yerel idare olsun bütün hizmetlerin odak noktasında vatandaş vardır. Hizmetlerin temeli vatandaş odaklıdır. Yaptığımız her hizmeti vatandaş için yapmaktayız. Halk Eğitim olsun, diğer bazdaki hizmetlerin hepsi halka hizmet içindir. Belediyemiz de yine aynı şekilde sizler için bu tür etkinlikleri yapmaktadır. Kadın kültür evinin hayırlı olmasını, sizlere de faydalı olmasını diliyorum” dedi. İskenderun Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin açılış kurdelesini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar kesti. Kaymakam ve Belediye Başkanı, konuklarla birlikte Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ni gezdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.