Başımız dik olarak sezonu bitirdik

Turuncu-mavili ekibin teknik patronu Can Güven:

“Başımız dik olarak sezonu bitirdik”

Spor Toto 3. ligde mücadele eden ve sezonu 10. sırada bitiren İskenderun spor’un teknik sorumlusu Can Güven, sezonun değerlendirmesini yaptı. Sezon içinde büyük maddi imkânsızlıklar yaşadıklarını belirten Güven, sezon başındaki hedeflerinin play off olduğunu ancak, yine de iyi şeylere imza attıklarını belirtti. Turuncu-mavili ekibin teknik patronu Can Güven, “İlk yarıdaki gidişatımız bunun en büyük göstergesi idi. Futbol ve oyunsal anlamda güzel ve kaliteli işlere imza attığımızı düşünüyorum. Ama tabiî ki bir İskenderun sendromunu her zaman olduğu gibi yaşadık. Lig bitmeden oyuncularımıza gelen transfer teklifleri takımımızı yıpratmak amaçlı oldu. Tabiî ki bu durum oyuncularımızın performanslarını olumsuz yönde etkiledi. Sonrasında dört oyuncumuzu kaybettik başka takımlara transfer oldular. Keşke onları kaybetmeyip önümüzdeki hafta play-off maçlarında turuncu mavili bayrağı dalgalandırmak isterdik. Yaşanan olumsuz gelişmeler şehrin bize yeteri kadar destek vermemesi, hem ekonomik hem manevi anlamda istediğimiz desteği alamamamız tabiî ki küçülmelere sebep oldu. Yönetimde mecbur kalarak oyuncularımızı yollayıp bir anlamda kısa bir rahatlama yaşadılar. Bunun sonrasında da tabiî ki dört oyuncuyu kaybetmek bir takım için kolay olmadı. Akabinde yaşadığımız sakatlıklar, cezalı oyuncular kadro kurmamızı ikinci yarıda çok zorlaştırdı. Zor bir sürecin içerisine girdik. İlk dört beş hafta özellikle çok ciddi puanlar kaybettik. Sonradan toparlanmasını bildik. Oyuncularım gerçekten yürekten oynadı. ‘Ben İskenderunluyum’ diyen birçok insandan daha fazla İskenderunlu olan arkadaşlarımız vardı. Yeri geldi ekonomik anlamda primimizi alamadık, yeri geldi parasal anlamda istediklerimizi alamadık. Ama sahada onuru ile mücadele eden aslanlar gibi oynayan oyuncularım vardı. Yaşadıklarımızı bir biz biliyoruz. Ama sonuçta insanlar her zaman neticeye bakıyor. Biz neticelere bakıp bugün başımız dik buradayız. Özellikle ikinci yarının son üç dört haftası hariç, orta periyotta ligin en iyi beş takımından bir tanesiydim. Kendini tamamlamış ve az gol yiyen bir İskenderun spor vardı ortada.
Şartlara baktığımız zamana tabiî ki ligde kalmak İskenderun spor için en büyük başarı idi. Saha yok, tesis yok, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar var. Oyuncularımızı kaybetmişiz. Demorolize olmuş bir takım. Ama sonuçta ligde yine istediğini yapmış bir İskenderun spor takımı vardı. Bana göre oyuncular fazlası ile başarılı oldular” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.