Atakaş’tan eğitime rekor bağış

‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına İskenderun’da kitap bağışı devam ederken, eğitime kazandırılan kitapların sayısı her geçen gün artıyor. İş adamı Recep Atakaş İskenderun Kaymakamlığı’na 100.000 bin kitap bağışı yaparak rekor kırdı.
Atakaş’tan eğitime rekor bağış
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, eğitime yapılan bu katkılarından ötürü iş adamı Recep Atakaş’ plaket takdim etti.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ‘Kitap Bağışı’ olarak devan ettikleri kampanyaya işadamları ve değişik sivil toplum kuruluşlarının destek verdiklerini, şuanda 640 bin kitaba ulaştıklarını söyledi. İş adamı Recep Atakaş’ın 100.000 kitap bağışıyla rekor kırdığını, bu bağışın kendilerini oldukça mutlu ettiğini kaydeden Kaymakam Su, “Kendisine okullarımız ve öğrencilerimiz, ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Her zaman ilçemizdeki kamu hizmetlerinde yardımcı olduğu gibi eğitimde de gerçekten önemli bir hizmet gerçekleştirdi” diye konuştu. İş adamı Atakaş ise, geleceğimiz olan çocukları en iyi şekilde eğitmek, öğretmek, hayata hazırlamak ve girişimci hukuku aşılamak zorunda olduğumuzu kaydederek, “Bunun içinde ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza her zaman elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Bu konuda devletimizin eğitime verdiği desteği hepimiz görüyoruz. Devletimiz elinden gelen her şeyi yapıyor. Fakat her yere de yetişmesi mümkün olmadığı için devlet millet el ele vererek devletin yetişmediği yerlerde millet olarak devreye girip bizlerin yapması gerekir. Ben bu düşünce ile hareket eden bir insanım. Bunun için imkânı olan herkesin maddi ve manevi bir şekilde destek olması gerekir. Çünkü eğer biz bunları yapamazsak sırf eğitim ve öğretimle de olmuyor. Çocuklarımıza biz girişimci ruhunu da aşılamak zorundayız. Ayrıca çocuklarımıza medeni cesareti vererek onları tam olarak hayata hazırlamamız büyük önem taşıyor. Bildiğiniz gibi eğitimsizlik en büyük cehalettir. Çocuklarımızı cehaletten uzak tutmak için eğitimlerine katkı sağlamak zorundayız” diye konuştu. Konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, katkılarından ötürü iş adamı Recep Atakaş’ı plaket takdim etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.