Satılık ilanları başlarını yaktı!

Dolandırıcılık iddiasıyla 1’i emniyet şube müdürü, toplam 27 kişi gözaltında!

Satılık ilanları başlarını yaktı!
Satılık ilanları başlarını yaktı!
İnternet sitelerine ilan vererek vatandaşları dolandıran, aralarında 5 kamu görevlisinin bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.
Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet aracılığı ile örgütlü dolandırıcılık yapıldığını tespit etti. Dolandırıcıları takibe alan ekipler, uzun soluklu bir çalışmanın ardından operasyon başlattı. Hatay merkez başta olmak üzere, İstanbul, Gaziantep ve İslahiye’de yapılan eş zamanlı gece operasyonlarıyla 5’i kamu görevlisi olmak üzere 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kamu görevlisinden birinin Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şube müdürü, birinin de polis memuru olduğu öğrenildi.
Zanlıların, internet sitelerine satılık ilanları vererek vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. Sitelerde cep telefonu, demir, Çelik, canlı hayvan, şeker gibi ürünleri değerinin altında satılığa çıkartan zanlılar, arayan vatandaşlara kendilerini şirketlerin üst düzey yöneticisi olarak tanıtıyordu. Dolandırıcılar, parayı alıyor; ancak ürünleri göndermiyordu.
Bu yolla Türkiye çapında 50 vatandaşı yaklaşık 6 milyon TL dolandırdıkları ortaya çıkan 29 zanlı, Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgularının ardından Antakya Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra adliyeye götürüldü. Grup liderleri A.K. ve K.İ.’nin de içinde olduğu 29 zanlıdan 2’si ilk sorguda serbest bırakıldı, 27 kişi hakkındaki işlem sürüyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.