İskenderun Trafik Planı bilgilendirme sunumu yapıldı

İskenderun Belediyesi’nin kent içi ulaşımı bilimsel düzlemde çözmek amacıyla başlattığı çalışma kapsamında, İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projelerinin ön analiz sonuçları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.
Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen sunuma, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Erdal Ağralı, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, İskenderun Limanı Genel Müdürü Oğuz Tümiş, daire müdürleri ve ilgili personel katıldı.
İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projesini yürüten Boğaziçi Proje Mühendislik Plan ve İnşaat San. Tic.Ltd.Şti. Genel Müdürü (şehir ve ulaşım planlama uzmanı) Hacı Karakuş, Genel Müdür Yardımcısı (Şehir ve Bölge Plancısı-Ulaştırma Yüksek Mühendisi) Erdem Dişli, Grup Müdürü (güzergah ve trafik proje yürütücüsü-proje mühendisi) Özkan Hayta, trafik ulaşım uzmanı Tacettin Kınay, simülasyon uzmanı Can Kabadayı’nın üstlendiği bilgilendirme sunumunda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, trafik ile ilgili çalışmanın bilimsel düzlemde yapıldığını söyledi.
Genel Müdür Hacı Karakuş, İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projesinin sayım, anket ve saha çalışmasının ön analiz sonuçlarının sunumda paylaşılacağını belirterek, “Bundan sonra çözüm ve projelendirme süreci başlayacak” dedi.
30-40 yıldır süren trafik sisteminde değişiklik yapmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu da ancak bilimi devreye sokarak, mühendislerin bunu sistematize etmesi ile olur” diye konuştu.
Toplu taşıma bulgularının da değerlendirildiği sunumda, şoför esnafı ve halk konusunda dengenin sağlanması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, altyapı çalışmasının tamamlanmasından sonra, yayaların güvenliğini ve rahatlığını sağlamak üzere kaldırım ve yollarda genişlik yapma imkanı olacağını söyledi.
İskenderun Trafik Planı bilgilendirme sunumu yapıldı
İskenderun limanının yeni şekillendiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hem imar planı, hem trafik planı, hem altyapı yapıyoruz. Bunları iyi koordine edersek, eşgüdümle çok daha iyi neticeler alabiliriz” dedi.
Slayt desteği ile verilen bilgilendirme sunumunda, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Erdal Ağralı, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, İskenderun Limanı Genel Müdürü Oğuz Tümiş de görüş ve önerilerini paylaştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.