Barış ve refah ticaretle mümkün

Arap Baharı ile bölgede her şeyin tersyüz olduğuna işaret eden HASİAD Başkanı Gülay Gül, ihracat, nakliye ve turizm sektöründe iş yapan firmaların seri iflasının önüne geçebilmek için özel bir teşvik sisteminin devreye girmesi gerektiğini savundu.
Suriye ile sorunların çözülerek sınırlarda rahatça geçişin sağlanmasının ticareti ve turizmi olumlu etkilediğini bütün bölgeye hareketlilik getirdiğini hatırlatan Gül “İlimize yatırımlar ve talep arttı. Barış, sınırın her iki tarafında bulunan halklara refah getirdi. Ama son yıllarda ortaya çıkan Arap Baharı nedeni ile her şeyin tersyüz oldu. Bilhassa ihracat, nakliye ve turizm sektöründe iş yapan firmalarımız çok zor durumda kaldılar ve özel bir teşvik sistemi devreye girerek oluşabilecek seri iflasların önüne geçilmesi gerekir. Bu konuda işadamlarının ortak hareket etmelerinin yerinde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Barış ve refah ticaretle mümkün
Gül, işadamlarının her zaman için siyasetçilerden bir adım önde olması gerektiğini bölgeye barışın, refahın gelmesinin ticaret ile mümkün olacağını belirterek ortak hareketle komşu ülkeleri daha fazla ziyaret etmek gerekliliğini önemle vurguladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.